ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Αποκλεισμός Κύπριου φοιτητή από πάνελ βρετανικών πανεπιστημίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο λόγος είναι ενα retweet του ενός άρθρο του περιοδικού Spectator

Τον αποκλεισμό του Κύπριου φοιτητή Άγγελου Σοφοκλέους από πάνελ δημόσιας συζήτησης για την ελευθερία του λόγου στα πανεπιστήμια αποφάσισε ο Σύλλογος Ελευθερίας του Λόγου του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Η απόφαση αποδόθηκε σε «λόγους ασφαλείας», μετά από αντιδράσεις που προκάλεσε πέρυσι τον Αύγουστο ένα retweet του κ. Σοφοκλέους, το οποίο παρέπεμπε σε άρθρο του περιοδικού Spectator με τίτλο: «Είναι έγκλημα να πούμε ότι οι γυναίκες δεν έχουν πέη;»

Η ανάρτηση είχε προκαλέσει αντιδράσεις από χρήστες του Twitter που κατηγόρησαν τον νεαρό Κύπριο ως «τρανσφοβικό», την ώρα που είναι έντονη η συζήτηση στη βρετανική δημόσια σφαίρα τόσο για την αντιμετώπιση των διεμφυλικών ατόμων όσο και για τα όρια της πολιτικής ορθότητας στο δημόσιο λόγο.

Ο Άγγελος Σοφοκλέους, φοιτητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, είχε χάσει τη θέση του στο περιοδικό του συλλόγου Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου μετά από τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ο ίδιος σχολίασε ότι «τίποτα δε θα μπορούσε να παράσχει μία πιο ειρωνική ένδειξη της τρέχουσας κατάστασης της ορθοδοξίας της κοινωνικής δικαιοσύνης στα πανεπιστήμια από την απαγόρευση ενός ομιλητή από μία εκδήλωση με τίτλο ‘ελευθερία λόγου στο χώρο του πανεπιστημίου’».

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, που ενημέρωσαν για τους «κινδύνους ασφαλείας» τους διοργανωτές, λένε ότι δεν απέκλεισαν τον κ. Σοφοκλέους ως ομιλητή, αλλά ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση των μέτρων ασφαλείας πριν πραγματοποιηθεί μία τέτοια εκδήλωση με τη συμμετοχή του.

Παρόλα αυτά, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη χωρίς τον κ. Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ