ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 15:23
34°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Αρχιεπίσκοπος: Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τους σταυρούς στους μαθητές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Τόσοι κατακτητές πέρασαν από το νησί μας, κι όλους τους εξεδίωξε η Χάρις του Σταυρού»

«Ο λαός μας είναι ορθόδοξος και τιμά και φέρει τον Σταυρό επάνω του, και όταν δεν πρόκειται περί εξάλλων καταστάσεων, αλλά οι μαθητές μας φέρουν επάνω τους ένα απλό σταυρό ή ένα κομποσχοινάκι, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους τα αφαιρέσει», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Σε κήρυγμα στην εκκλησία Τιμίου Σταυρού Στροβόλου, στο πλαίσιο Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, του οποίου χοροστάτησε, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αναφερόμενος στα «όσα ακούσαμε τελευταίως να συμβαίνουν στα σχολεία μας σχετικά με τα σύμβολα της θρησκείας μας», σημείωσε ότι «τόσοι κατακτητές πέρασαν από το νησί μας, κι όλους τους εξεδίωξε η Χάρις του Σταυρού, έτσι και τώρα θα τους απομακρύνει κι αυτούς ο Σταυρός του Χριστού».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε στους εκκλησιαζομένους ότι «μόνο διά του Σταυρού θα έλθει στη ζωή μας η πραγματική χαρά», επισημαίνοντας ότι «μέσα μας όλοι οι πιστοί πρέπει αυτό το άγιο σύμβολο να το τοποθετούμε σε ‘περίοπτη’ θέση, διότι αυτό συνετέλεσε στη σωτηρία μας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στον πανηγυρικό εσπερινό συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος και έλαβαν μέρος κληρικοί της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Πολιτείας, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ