ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:29
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας «ΙΚΑΡΟΣ 2020»

Newsroom K

Η άσκηση θα αρχίσει στις 9:30 το πρωί και θα διαρκέσει δύο ώρες

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, στις 9:30 το πρωί, θα πραγματοποιήσει στο Πεδίο Βολής Αεροσκαφών του Τμήματος Δασών (Δάσος «ΠΡΟΦΑΛΙ» - περιοχή Κόσιης), πλησίον του στρατοπέδου Κόσιης, άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των φορέων* που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση πυρκαγιών με πτητικά μέσα πυρόσβεσης σε δασικές και αγροτικές περιοχές, με την επωνυμία «ΙΚΑΡΟΣ 2020».

Η άσκηση θα αρχίσει στις 9:30 το πρωί και θα διαρκέσει δύο ώρες. Βασικός σκοπός της άσκησης είναι η πρακτική δοκιμή του Σχεδίου «Ίκαρος» και οι δύο επιμέρους στόχοι που είναι η βελτίωση της ασφάλειας και η αποτελεσματικότητα των πτητικών επιχειρήσεων. Το σενάριο προβλέπει την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.

Το σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ» αφορά τη διάθεση των εναέριων μέσων και τις πτητικές επιχειρήσεις σε περιπτώσεις πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές περιοχές.

*Εμπλεκόμενοι φορείς: Τμήμα Δασών, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων, Εθνική Φρουρά, Βρετανικές Στρατιωτικές Βάσεις, Πολιτική Άμυνα, Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, Τμήμα Μετεωρολογίας και Υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ