ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:06
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Αθωώθηκε ο ιδιοκτήτης των σκύλων για την υπόθεση Petrana

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν αποδέχτηκε ότι οι σκύλοι του είναι αυτοί που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό της 46χρονης

Αθώο έκρινε την Δευτέρα το Κακουργιοδικείο Πάφου τον 28χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση του θανάτου της Petrana Milchova Nikolova.

H διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2019 μετά από δύο περίπου χρόνια εκδίκασης και το Δικαστήριο όρισε τη σημερινή ημερομηνία προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση του.

Το Δικαστήριο απάλλαξε τον 28χρονο από τις κατηγορίες 1, 2, 9, 10, 11, 13, δηλαδή της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου, ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον, όπως ορίζεται από το άρθρο 236.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου το Δικαστήριο δεν αποδέχτηκε ότι οι σκύλοι του 28χρονου είναι αυτοί που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό της 46χρονης, αφού δεν παρουσιάστηκε ικανοποιητική μαρτυρία, ούτε ότι ο 28χρονος είχε γνώση της επικινδυνότητας των σκύλων του.

Το Δικαστήριο όρισε την 17η Δεκεμβρίου 2019 στις 09:00 το πρωί ως ημερομηνία για την επιβολής ποινής, στην κατηγορία της κατοχής σκύλων χωρίς άδεια που παραδέχτηκε ο 28χρονος

Ο 28χρονος στο συνεργείο που διατηρεί σε περιοχή της Γερμανίνας Γεροσκήπου είναι ιδιοκτήτης πέντε σκύλων. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης είχε καταθέσει ενόρκως στο Δικαστήριο ότι οι σκύλοι του ήταν φιλικοί με τον άνθρωπο και ότι ποτέ δεν είχαν επιτεθεί σε κανέναν. Την ημέρα του επεισοδίου, είπε στο Δικαστήριο είχε μεταβεί στον παππού του και επιστρέφοντας είδε τη 46χρονη αιμόφυρτη. Όταν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για άνθρωπο με πολλές πληγές, αναστατώθηκε. Είπε ότι η γυναίκα «βογγούσε, κάνοντας με το χέρι της κάποια κίνηση ημικυκλική. Της ανέφερα ότι θα γίνει καλά και ότι θα καλούσα βοήθεια». Ο 28χρονος είπε πως έτσι και έπραξε και κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο που ήρθε στη σκηνή και μετέφερε τη 46χρονη στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σημειώνεται πως στο σώμα της 46χρονης διενεργήθηκαν πέντε νεκροτομές ενώ ιατροδικαστές η Χαρά Σπηλιοπούλου και ο Ανδρέα Μαρνερίδης προσκλήθηκαν και από το εξωτερικό

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ