ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:04
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Δ. Λευκωσίας: Για λόγους ασφάλειας το κλάδεμα δέντρων στην Πινδάρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Είναι απαραίτητη η ανανέωση της κόμης σε τέτοια δέντρα σε αραιά χρονικά διαστήματα με στόχο την ανανέωση του φυλλώματος, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος

Ο Δήμος Λευκωσίας με ανακοίνωση του αναφέρεται στο κλάδεμα των δέντρων στην οδό Πινδάρου και αφού διευκρινίζει ότι ήταν προγραμματισμένο για τον Μάρτιο, αλλά οι περιορισμοί διακίνησης λόγω κορωνοϊού καθυστέρησαν την έναρξη των εργασιών, προσθέτει ότι αυτό αποφασίστηκε για λόγους ασφάλειας, για προστασία των υποδομών κοινής ωφέλειας και για ανανέωση των δέντρων.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τα τελευταία χρόνια το μέγεθος των συγκεκριμένων δέντρων δημιουργούσε όλο και περισσότερα θέματα ασφάλειας και υγείας των περιοίκων και περαστικών και ο Δήμος λάμβανε συχνά παράπονα από κατοίκους ότι τρωκτικά έμπαιναν σε διαμερίσματα μέσα από τα δέντρα ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κλαδιά αποκόπηκαν κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες, αλλά με σημαντικές υλικές ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα.

Προσθέτει ότι για λόγους ασφάλειας είναι απαραίτητη η ανανέωση της κόμης σε τέτοια δέντρα σε αραιά χρονικά διαστήματα με στόχο την ανανέωση του φυλλώματος, που παράλληλα παρεμποδίζει την κάθετη ανάπτυξη των ριζωμάτων η οποία προκαλεί ζημιές στο δίκτυο υδατοπρομήθειας και σε άλλες υποδομές.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η αισθητική αλλαγή είναι μεγάλη, αλλά το κλάδεμα δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη των δέντρων αφού σύμφωνα με συμβουλές γεωπόνων, σύντομα θα αναπτύξουν νέο φύλλωμα», συνεχίζει ο Δήμος Λευκωσίας αναφέροντας ακόμα ότι αυτή η πρακτική έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πολλές περιοχές της Λευκωσίας στο παρελθόν (Μακαρίου, Ευαγόρου, Στασίνου, Σαλαμίνος, περιοχή Βουλής, κ.λπ.) και αποδεδειγμένα τα δέντρα έχουν έκτοτε αναπτυχθεί κανονικά.

Ο Δήμος Λευκωσίας υπενθυμίζει ότι εδώ και κάποια χρόνια έχει συμφωνηθεί με διάφορες κυβερνητικές και άλλες υπηρεσίες στα νέα έργα του οδικού δικτύου να φυτεύονται άλλοι τύποι δένδρων οι ρίζες των οποίων καθοδηγούνται με ειδικό τρόπο σε πιο μεγάλο βάθος ώστε να αποφεύγοντας ζημιές στις υποδομές των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και στα πεζοδρόμια, όπως έγινε στις οδούς Στασικράτους, Μνασιάδου, Ζήνας Κάνθερ και Θεοφάνη Θεοδότου όπου έχουν φυτευτεί 270 νέα δέντρα, ενώ περίπου 300 νέα δέντρα θα φυτευτούν με την ολοκλήρωση των εργασιών στην Λεωφόρο Μακαρίου.

Αναφέρει ακόμα ότι προγραμματίζεται η φύτευση 230 νέων δέντρων στην Λεωφ. Καλλιπόλεως και διευκρινίζει ότι στη Λεωφ. Κυριάκου Μάτση ο Δήμος φρόντισε για τη διάσωση της δενδροστοιχίας ενώ προς το τέλος των κατασκευαστικών εργασιών στην περιοχή θα κάνει επιπρόσθετες δεντροφυτεύσεις (85 νέα δέντρα).

Από το 2015 μέχρι και την ολοκλήρωση όλων των έργων που υλοποιούνται σήμερα και είναι προγραμματισμένα στα επόμενα 2 χρόνια, θα φυτευτούν γύρω στις 5000 νέα ώριμα δέντρα στην πόλη, στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Λευκωσίας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τον εμπλουτισμό του πρασίνου της πρωτεύουσας, καταλήγει ο Δήμος Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ