ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Daily Express: Στις πέντε πιο ασφαλείς χώρες για το έτος η Κύπρος

Newsroom K

Μεταξύ των πρώτων δέκα χωρών, οι οκτώ βρίσκονται στην Ευρώπη ενώ οι άλλες δύο στην Ασία

Στις πέντε πιο ασφαλείς χώρες του πλανήτη για το 2020 κατατάσσει την Κύπρο η βρετανική εφημερίδα Daily Express, επικαλούμενη την έρευνα της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας Insurly.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για τη βαθμολόγηση των χωρών λήφθηκαν υπόψη δεδομένα όπως οι μεταφορές, η συχνότητα φυσικών καταστροφών και τα επίπεδα εγκληματικότητας και τρομοκρατικής απειλής.

Επίσης, λόγω και της παρούσας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, από την βαθμολόγηση των χωρών δεν θα μπορούσαν να λείπουν στοιχεία σχετικά με την ποιότητα του συστήματος υγείας μιας χώρας και του επιπέδου περίθαλψης.

Η χώρα μας, σύμφωνα με την Express βρίσκεται στην 5η θέση παγκοσμίως σε ότι αφορά την ασφάλεια, ενώ τη πρώτη θέση κατέκτησε η Ελβετία.

Μεταξύ των πρώτων δέκα χωρών στον κόσμο οι οκτώ βρίσκονται στην Ευρώπη ενώ οι δύο στην Ασία. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νησιώτικη Σιγκαπούρη, με τρίτη να έρχεται η Νορβηγία και τέταρτο το Λουξεμβούργο.

Σε ότι αφορά άλλους προορισμούς που είναι δημοφιλής στους Βρετανούς τουρίστες, η εφημερίδα αναφέρει πως η Ισπανία κατατάσσεται πλέον στην 13η θέση της κατάταξης. Επίσης, το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την γαλλική ασφαλιστική εταιρεία, βρίσκεται στην 29 θέση.

Παράλληλα, άλλες χώρες που δεν σημείωσαν υψηλή βαθμολογία ήταν η Αυστραλία (31η στην κατάταξη), η Γαλλία (32η), η Ιταλία (36η) και τα ΗΑΕ στην 36η θέση. Οι ΗΠΑ σύμφωνα με την Express κατατάχθηκαν στην 44η θέση, ενώ η γειτονική Τουρκία και πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός τα προηγούμενα έτη κατατάχθηκε στην 65η θέση.

Αναλυτικά, οι πρώτες δέκα πιο ασφαλής χώρες για το 2020 σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι οι παρακάτω:

1. Ελβετία
2. Σιγκαπούρη
3. Νορβηγία
4. Λουξεμβούργο
5. Κύπρος
6. Ισλανδία
7. Δανία
8. Πορτογαλία
9. Φινλανδία
10. Ιαπωνία

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ