ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:43
32°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Δεύτερη καλύτερη χρονιά σε βροχόπτωση από το 1901 η φετινή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναμένεται τις επόμενες δυο εβδομάδες η Ανατολική Μεσόγειο να επηρεαστεί από βροχοπτώσεις

H Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την οδηγία 201901 του Climate Watch Advisory Group του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Ανατολική Μεσόγειος αναμένεται να επηρεαστεί από βροχοπτώσεις αθροιστικά ψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή, με πιθανότητα πέραν του 90% για την πρώτη εβδομάδα και πιθανότητα 60% - 80% για την επόμενη. Στα αναμενόμενα φαινόμενα υπάρχει ενδεχόμενο τοπικών πλημμυρών για ολόκληρη την περιοχή.

Κύριο χαρακτηριστικό του χάρτη επιφάνειας για την ανατολική Μεσόγειο είναι η δημιουργία καλά οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού στο βόρειο Αιγαίο το οποίο κινείται ανατολικά συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα και το οποίο αναμένεται να επηρεάσει τις επόμενες ώρες την Κύπρο.

Εξάλλου η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι η ποσότητα της περιόδου βροχής από την 1/10/2018 μέχρι και σήμερα κατατάσσεται δεύτερη ιστορικά από το 1901 μέχρι και σήμερα για τους πρώτους 7 μήνες του εκάστου έτους. Με δεδομένο ότι ο φετινός Απρίλης δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί (μετρήσεις μέχρι 07/04/2019) και το γεγονός ότι αναμένονται αυξημένες ποσότητες βροχής μέχρι το τέλος του μήνα, η κατάταξη θα βελτιωθεί σημαντικά υπέρ του έτους 2019 το οποίο θα πλησιάσει την μέγιστη καταγραμμένη βροχόπτωση του 1968-1969 για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Στον πίνακα που ακολουθεί δίνεται η κατάταξη της βροχόπτωσης για τους πρώτους 7 μήνες του υδρολογικού έτους. Η χρονιά που διανύουμε είναι δεύτερη μέχρι στιγμής με πολύ μικρή διαφορά από την επόμενη.

Η συνολική βροχόπτωση του έτους 2018-2019 μέχρι στιγμής κρίνεται εξαιρετική συγκρινόμενη με την ολική βροχόπτωση των άλλων ετών. Βρίσκεται στην 4 θέση της κατάταξης ενώ δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί ο Απρίλης και ενώ υπολείπονται οι υπόλοιποι μήνες μέχρι και το Σεπτέμβρη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ