ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 15:51
28°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Εναρκτήρια εκδήλωση για το «Nicosia 2040»

Δελτίο Τύπου

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου - Oxygono ενώνουν δυνάμεις

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου στο Αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της CYTA, η εναρκτήρια εκδήλωση του «Nicosia 2040» με τη μορφή διαλογικής συζήτησης (debate).

Oxygono και Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας του Greater Nicosia 2021 διαπίστωσαν ότι η ευρύτερη Λευκωσία -οι Δήμοι Αγλαντζιάς, Λευκωσίας και Στροβόλου- στερείται ενός μακροπρόθεσμου οράματος.

Γι’αυτό και αποφασίστηκε η διεξαγωγή σειράς συζητήσεων «Nicosia 2040», που στόχο έχει την δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για την Λευκωσία μέσα από την συμμετοχή των πολιτών, των οργανωμένων συνόλων, αλλά και των αρχών της πόλης. Παρόμοιο στρατηγικό πλάνο είχαν πολλές άλλες πόλεις ανά το παγκόσμιο τις προηγούμενες δεκαετίες (Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Τόκυο, Γάνδη κλπ) και πολλές από αυτές το έχουν υλοποιήσει.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Αντρέας Παπαχαραλάμπους (Δήμαρχος Στροβόλου) Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης (Δήμαρχος Λευκωσίας) Χαράλαμπος Πετρίδης (Δήμαρχος Αγλαντζιάς) Γιώργος Δημαρέλος (Aντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης). Συντονίζει η δημοσιογράφος Χαρούλα Αλέξη.

Σημειώνεται πως το Oxygono τρέχει αντίστοιχη πρωτοβουλία για το μακροπρόθεσμο όραμα της πόλης της Λάρνακας (www.larnaca2040.org) και στοχεύει να πράξει το ίδιο και για τη Λεμεσό και την Πάφο με αντίστοιχες συνεργασίες.

Ευχαριστίες από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας, ως υποστηρικτής της εκδήλωσης Nicosia 2040, θα ήθελε να συγχαρεί τους διοργανωτές Oxygono και Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου για την πρωτοβουλία. Ήταν η πρώτη συζήτηση με στόχο τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για την ανάπτυξη της Λευκωσίας με κύριους ομιλητές τους δημάρχους Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Στροβόλου και τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Η ανάγκη της από κοινού συνεργασίας στη βάση μιας ενιαίας στρατηγικής, έχει ήδη αναδυθεί κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας της Λευκωσίας – Greater Nicosia 2021 για τη διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, στην οποία η ΕΤΑΠ Λευκωσίας υπήρξε πρωτεργάτης και συντονιστής.

Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο όποιες προσπάθειες επιδιώκουν τη δημιουργία μακροπρόθεσμου πλάνου ανάπτυξης της πόλης και κυρίως τη σύσταση ειδικών μηχανισμών για αποτελεσματική επικοινωνία και συντονισμό όλων των φορέων για υλοποίηση της.

Διοργανωτές: Oxygono, Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου

Χορηγοί: Η Καθημερινή, ΚΥΠΕ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ