ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:11
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Έντονα καιρικά φαινόμενα από αύριο

Newsroom K

Την Πέμπτη η Κύπρος θα επηρεαστεί κυρίως από ισχυρούς άνεμους ενώ στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει και αραιή σκόνη

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από τη Τετάρτη (5/2) στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Δρ. Κλεάνθης Νικολαΐδης, πρόκειται για χειμερινό σύστημα το οποίο επηρεάζει τα Βαλκάνια και φέρνει στην περιοχή έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως την Πέμπτη η Κύπρος θα επηρεαστεί κυρίως από ισχυρούς άνεμους ενώ στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει και αραιή σκόνη. Όπως σημειώνει ο ίδιος, την Παρασκευή, το επίκεντρο της κακοκαιρίας θα είναι οι καταιγίδες και ενδεχόμενη χιονόπτωση.

Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν το Σάββατο (8/2).

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Το απόγευµα, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά, στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα, στα νότια, µέχρι ταραγµένη.

Απόψε, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αργότερα αναµένονται µεµονωµένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα καταστούν νοτιοδυτικοί και τοπικά µέχρι νότιοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά, στα προσήνεµα παράλια και ορεινά, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου στις υπήνεµες περιοχές θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές ή και χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά µέχρι νότιοι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και το απόγευµα, στα προσήνεµα παράλια ή και ορεινά, µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές, καθώς και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένονται σταδιακά χιόνια. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να υποχωρήσει. Νωρίς το πρωί αναµένονται τοπικά πολύ ισχυροί, νότιοι ως νοτιοδυτικοί, άνεµοι. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήµατα, ενώ το βράδυ πιθανό να χιονίσει τοπικά και στα χαµηλότερα ορεινά. Το Σάββατο, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές και τοπικά στα ορεινά χιόνια, αλλά από το απόγευµα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Πέµπτη, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους, αλλά την Παρασκευή θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τους κλιµατικούς µέσους όρους. Το Σάββατο αναµένεται µικρή περαιτέρω πτώση της θερµοκρασίας.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 67 εκατοστά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ