ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κύπρος

Επ. Διοικήσεως – Αν δεν αποδοθούν ονομαστικά ευθύνες, το κακό θα διαιωνίζεται

Newsroom K

Τα όσα δήλωσε για την υπόθεση του Στυλιανού και του 19μηνου βρέφους η κύρια Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη

Σε τηλεοπτικές της δηλώσεις στο Σίγμα η Επίτροπος Διοικήσεως κυρία Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη μίλησε για την υπόθεση του Στυλιανού αλλά και για το 19μήνο βρέφος που φαίνεται ότι κακοποιήθηκε από τους γονείς του.

Για την υπόθεση του Στυλιανού η Επίτροπος αναφέρθηκε στην έκθεση που ετοίμασε το γραφείο της από τον περασμένο Νοέμβριο και η οποία δόθηκε υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας στην αστυνομία αλλά και στο Γενικό Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, «Διαπιστώθηκαν συγκεκριμένες παραλείψεις αλλά και εγκληματική αμέλεια από τους λειτουργούς των ΥΚΕ. Αναμέναμε μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών αδικημάτων το πόρισμα του ανεξάρτητου ανακριτή που ίδιος είχε διορίσει».

Εν αναμονή του πορίσματος σχεδόν ένα χρόνο μετά χωρίς την διαπίστωση οπουδήποτε πειθαρχικών ή ποινικών αδικημάτων συνεχίζει ένα κακό διαιωνίζεται, επεσήμανε η κυρία Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη. Η Επίτροπος διερωτήθηκε αν στην περίπτωση του 19μηνου βρέφους η λειτουργός των ΥΚΕ που εξέτασε την περίπτωση προχώρησε στην καταγγελία της υπόθεσης ως όφειλε στον Γενικό Εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι αναμένει το αποτέλεσμα που διέταξε η Υπουργός Εργασίας.

Για την υπόθεση του Στυλιανού η κυρία Λοττίδου επεσήμανε ότι η έρευνα κατά λειτουργών έχει σταματήσει καθώς και η έρευνα κατά αστυνομικών «μέχρι να δούμε αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα» αφού ακόμα εκκρεμεί το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή. «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή ώστε να ξέρουμε αν θα ακολουθήσουν ποινικές ή πειθαρχικές διώξεις ή και τα δύο»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ