ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Έρχονται εντονότερα καιρικά φαινόμενα

Του Γιάννου Λύτρα

Βροχές, καταιγίδες και ενδεχόμενο χιονόπτωσης στο Τρόοδος τις επόμενες ημέρες

Έχουμε εισέλθει επίσημα στον χειμώνα, με το καιρικό σκηνικό να διαμορφώνεται αναλόγως. Μετά από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, που κύλησε με καλές καιρικές συνθήκες, η δεύτερη μας υποδέχθηκε με χειμερινή διάθεση, καθώς από το πρωί της Δευτέρας, σημειώνονται βροχές σε διάφορες περιοχές, ενώ στο Τρόοδος σημειώθηκε χιονόπτωση και το τοπίο ντύθηκε στα λευκά.

Την Δευτέρα, ωστόσο, τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν σε ήπιους τόνους, αφού τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ενταθούν, με την ημέρα κορύφωσής τους να είναι η Πέμπτη. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που παραχώρησε στην «Κ» ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός, Φίλιππος Τύμβιος. Σε σχέση με την ξαφνική χιονόπτωση στα ορεινά, ο κος Τύμβιος είπε ότι μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, η θερμοκρασία δεν δικαιολογούσε την εμφάνισή τους, ωστόσο, φαίνεται ότι, τοπικά, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για εκδήλωση χιονόπτωσης.

Τα φαινόμενα για την Δευτέρα εξασθενούν από το μεσημέρι και μετά, πρόσθεσε, λέγοντας ότι αυτό το μοτίβο θα παρατηρείται και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και καθόλη την διάρκεια της Τρίτης. Σε ήπιους τόνους συνεχίζει ο καιρός και την Τετάρτη, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, αλλά από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν, με αρκετές βροχές, καταιγίδες, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα εκδήλωσης χιονόπτωσης.

Σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας

Σε χαμηλότερα στρώματα έφτασε ο υδράργυρος την Δευτέρα, καθώς τις πρωινές ώρες, η μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε στους 16 βαθμούς Κελσίου, κυρίως εξαιτίας των νεφώσεων που παρατηρούνταν. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ανέβει σημαντικά με την υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας που καταγράφηκε στις 14:00 το απόγευμα να είναι 18 βαθμοί Κελσίου.

Στα ίδια επίπεδα αναμένεται ότι θα είναι η θερμοκρασία και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη αναμένεται μικρή άνοδος, για να ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται η κορύφωση των καιρικών φαινομένων, η θερμοκρασία φαίνεται ότι θα σημειώσει πτώση, περίπου δύο βαθμών.

Τέλος, ο κος Τύμβιος είπε ότι ο καιρός αναμένεται να παρουσιαστεί βελτιωμένος την Παρασκευή, με την πιθανότητα, ωστόσο, βροχών και εκδήλωσης καταιγίδων να παραμένει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ