ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:33
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Φόνος Καλλιτσιώνη: Τα δύο σενάρια για τους συλληφθέντες

Newsroom K

Δεν είναι βέβαιο ότι οι δύο ύποπτοι θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιο του δικαστηρίου, ενώ αναμένονται οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία

Εκπνέει την Τρίτη (21/7) το διάταγμα προσωποκράτησης των δύο υπόπτων που συνελήφθησαν για τον φόνο του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως Βαλεντίνος, που διαπράχθηκε στις 25 Ιουνίου στην Ορμήδεια. Η Αστυνομία στις 17/7 αιτήθηκε ανανέωση της προσωποκράτησής τους για άλλες 4 ημέρες με το δικαστήριο να εγκρίνει το αίτημα. Οι δύο συλληφθέντες, δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης (21/7) μέλη της ανακριτικής ομάδας, αναμένεται να μεταβούν στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες. Είτε οι δύο συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι (αν διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία εναντίον τους είναι ελλιπή), είτε θα καταχωρισθεί υπόθεση εναντίον τους, ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Θυμίζουμε ότι, από την τελευταία δικαστική διαδικασία, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ύποπτοι δεν συνδέθηκαν επιστημονικά με την σκηνή του εγκλήματος. Πάντως, αν αποφασιστεί ότι εναντίον των δύο θα καταχωρισθεί υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου, αναμένεται να κατηγορηθούν για συνωμοσία για φόνο και φόνο εκ προμελέτης.

Τεκμήρια στην σκηνή

Από εξετάσεις που διενήργησε στην σκηνή του φόνου η Αστυνομία, εντοπίστηκαν σε απόσταση 17 μέτρων από το θύμα και ανάμεσα σε δέντρα, τρία χρησιμοποιημένα κυνηγετικά φυσίγγια διαμετρήματος 12 εκατοστών. Ανατολικότερα από τα φυσίγγια, φαίνεται να εντοπίστηκε και το σημείο διαφυγής του δράστη ή των δραστών. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν αποτυπώματα παπουτσιών τα οποία φτάνουν μέχρι θαμνώδη περιοχή βορειοανατολικά της κατοικίας και τερματίζουν σε χωματόδρομο που οδηγεί σε μεγάλης έκτασης αγροτική περιοχή. Εκεί όπου εντοπίζεται το τελευταίο αποτύπωμα παπουτσιού, οι Αρχές, φαίνεται να εντόπισαν αποτυπώματα πέλματος ελαστικών μοτοσικλέτας, τόσο μπροστινού όσο και πισινού τροχού.

Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία έχει εξασφαλίσει μαρτυρίες που αναφέρουν ότι μετά την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, ακούστηκε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να εγκαταλείπει το σημείο με μεγάλη ταχύτητα.

Η μαρτυρία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, όταν οι ύποπτοι οδηγήθηκαν για εξασφάλιση του πρώτου διατάγματος προσωποκράτησής τους, ο ανακριτής της υπόθεσης, κατέθεσε τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 40χρονου και του 29χρονου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, στο πλαίσιο των ερευνών ηγέρθηκαν υπόνοιες εναντίων των δύο υπόπτων και την επόμενη μέρα μετά την στυγερή δολοφονία του 29χρονου, οι δύο κλήθηκαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για ανάκριση. Και οι δύο ανέφεραν στους ανακριτές ότι την ώρα της διάπραξης του εγκλήματος, βρίσκονταν στην κατοικία του πρώτου ύποπτου.

Ο πρώτος ύποπτος ανέφερε ότι βρισκόταν στο σπίτι του από η ώρα 18:30 το απόγευμα, ενώ ο δεύτερος ύποπτος ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο σπίτι του 1ου στις 20:30 το βράδυ. Σύμφωνα με τους ίδιους γύρω στις 23:30 το βράδυ της 25ης Ιουνίου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του θύματος από ένα στενό τους φιλικό πρόσωπο, το οποίο επισκέφθηκαν στην κατοικία του στην Αγία Νάπα.

Στην κατοικία του πρώτου υπόπτου εντοπίστηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο παραλήφθηκε για εξετάσεις. Από βίντεο διαπιστώθηκε από τις Αρχές ότι, στις 25/6, ώρα 20:21 ο δεύτερος ύποπτος σταθμεύει το όχημα του έξω από την κατοικία του πρώτου. Ο δεύτερος ύποπτος παραλαμβάνει από το χώρο αποσκευών του οχήματός του μια τσάντα πλάτης, μια πλαστική τσάντα και ένα μαύρο κράνος και κατευθύνεται στο γκαράζ της οικίας του πρώτου υπόπτου.

Η ώρα 21:05 δύο πρόσωπα, τα οποία φορούσαν κράνος εξέρχονται από το γκαράζ και αφού επιβιβάζονται σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, αποχωρούν από το σημείο. 

Το βράδυ της 26ης Ιουνίου κλειστό κύκλωμα φαίνεται να καταγράφει τους δύο υπόπτους να επιστρέφουν πεζοί και χωρίς να φέρουν κράνη. Σε κάποια στιγμή ο πρώτος ύποπτος φαίνεται να κινείται με προφυλάξεις έξω από το γκαράζ της κατοικίας του, έχοντας φανάρι στο στόμα του και κρατώντας στο χέρι άγνωστο αντικείμενο, το οποίο μετέφερε σε άγνωστο σημείο. Μετά από μισό λεπτό ο πρώτος ύποπτος φαίνεται να επιστρέφει στο ίδιο σημείο χωρίς το αντικείμενο. Ακολούθως οι δύο ύποπτοι εξέρχονται από το γκαράζ και αποχωρούν από την περιοχή με το αυτοκίνητο του δεύτερου υπόπτου.

Ο πρώτος ύποπτος είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, χρώματος μαύρου και με ημερομηνία έναρξης ιδιοκτησίας από τις 11/6. Στις 28/6 διενεργήθηκε έρευνα με δικαστικό ένταλμα στην οικία του όπου αναζητήθηκε η μοτοσικλέτα χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί.

Την 1/7 ερωτηθείς από τους ανακριτές, για την συγκεκριμένη μοτοσικλέτα, αυτός ανέφερε ότι την απέκτησε πρόσφατα ως δανεική από κάποιο φίλο του και ότι παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε. Επίσης ανέφερε ότι την είχε μεταφέρει για επιδιόρθωση σε συγκεκριμένο μηχανουργείο στη Λάρνακα.

Την ίδια ημέρα, οι ανακριτές μετά από δικαστικό ένταλμα, έκαναν έλεγχο στο συγκεκριμένο μηχανουργείο όπου εντοπίστηκε η εν λόγω μοτοσικλέτα, η οποία δεν έφερε αριθμούς εγγραφής. Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε πως η μηχανή μεταφέρθηκε στο μηχανουργείο στις 29/6 για σέρβις και αλλαγή ελαστικών και πως αυτή λειτουργούσε κανονικά. 

Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε από τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ως τεκμήριο και στο πίσω μέρος υπήρχε ένα μαύρο κράνος. Από την μοτοσικλέτα λήφθηκαν δείγματα για επιστημονικές εξετάσεις.

Τα δειγματικά αποτυπώματα πέλματος των δύο τροχών, συγκρίθηκαν με τα αποτυπώματα πέλματος ελαστικών που εντοπίστηκαν στην σκηνή του εγκλήματος. Διαπιστώθηκε από τις Αρχές ότι, αυτά στην σκηνή, θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας.

Οι δύο ύποπτοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ