ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:00
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Γέμισαν σκουλήκια περιοχές της Λεμεσού

Newsroom K

Φέτος, οι κάτοικοι αντίκρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό έξω αλλά και μέσα στα σπίτια τους τα μαύρα σκουλήκια που με τα χρόνια πολλαπλασιάζονται

Άντρη Θρασυβούλου 

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές της Λεμεσού καθώς γέμισαν σκουλήκια. Ο αριθμός των μαύρων σκουληκιών (millipedes) ολοένα και αυξάνεται. Φέτος, κάτοικοι περιοχών όπως η Παρεκκλησιά, Ύψωνας, Γερμασόγεια, Άγιος Αθανάσιος, αντίκρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό έξω αλλά και μέσα στα σπίτια τους τα μαύρα σκουλήκια που με τα χρόνια πολλαπλασιάζονται.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού διά στόματος του Προϊστάμενου, Δημήτρη Θεοτή αναφέρουν στο 24news ότι το πρόβλημα είναι ναι μεν γνωστό ωστόσο, ο Δήμος δεν προχωρεί σε ψεκασμούς ειδικά για τα σκουλήκια. Σύμφωνα με τον κ. Θεοτή τον πολλαπλασιασμό των σκουληκιών φαίνεται ότι ευνόησε η πολυομβρία των δύο τελευταίων χρόνων.

Οι κάτοικοι αυτόνομα θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψεκασμούς ωστόσο θα πρέπει να γίνουν έξω από την κατοικία από αδειοδοτημένα συνεργεία εφαρμογής βιοκτόνων.

Ο Δήμος Γερμασόγειας έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τα μαύρα σκουλήκια που έχουν εισβάλει για τα καλά στις αυλές και στους τοίχους των σπιτιών εμφανίζονται την άνοιξη και το φθινόπωρο ενώ κρύβονται το χειμώνα και το καλοκαίρι. Τα καλά νέα είναι ότι τα σκουλήκια αυτά δεν είναι βλαβερά για την υγεία του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών μας. Είναι όμως ενοχλητικά, ειδικά όταν εμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς.

Τα μέτρα που συστήνεται να παίρνουν τα επηρεαζόμενα νοικοκυριά είναι:

-Εξάλειψη των εστιών υγρασίας (απομάκρυνση μεγάλων αντικειμένων που εφάπτονται στο χώμα, βεράντες τοίχους κλπ.)

-Ψεκασμός στους εξωτερικούς τοίχους, βεράντες και χωμάτινες επιφάνειες με εγκεκριμένα σκευάσματα (όπως πυρεθροειδή), με βάση τις οδηγίες χρήσης.

-Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο αυτό είναι παροδικό και οφείλεται στην έξαρση της μετακίνησης των ειδών αυτών τη θερμή περίοδο του έτους.

Ο Δήμος Γερμασόγειας παρακολουθεί την κατάσταση και επεμβαίνει σε δημόσιους ή ανοιχτούς χώρους, όπου είναι δυνατή η καταστροφή των εστιών εκκόλαψης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ