ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
25°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Η απάντηση Κληρίδη για την αφυπηρέτηση του

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για «κακοήθειες των γνωστών σε όλους πλέον δημοσιογραφικών οργάνων ή άλλων κύκλων», κάνει λόγο ο Γενικός Εισαγγελέας

Για «κακοήθειες των γνωστών σε όλους πλέον δημοσιογραφικών οργάνων ή άλλων κύκλων», κάνει λόγο ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, σε ότι αφορά αναφορές "περί παρατάσεως που επιχειρεί να επιτύχει και τα περί οικονομικού οφέλους που επιδιώκει ο ίδιος".

Σε ανακοίνωση του ο κ. Κληρίδης αναφέρεται στο πώς προκύπτει η αφυπηρέτηση του την 1η Αυγούστου 2020.

Όπως αναφέρει, όταν τέθηκε θέμα ενδεχόμενης αποχώρησης του με προαφυπηρετική άδεια πριν τη συμπλήρωση του 68ου έτους ηλικίας, απευθύνθηκε προς τον Υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξηγώντας ότι οι λόγοι για τους οποίους δεν είχε κάνει χρήση της άδειας ανάπαυσης που δικαιούταν, "έτσι ώστε λόγω συσσωρευθείσας μη χρησιμοποιηθείσας άδειας να υποχρεούταν να αποχωρήσω με προαφυπηρετική άδεια πριν από την συμπλήρωση του 68ου έτους κατά την 8.7.2020, ήταν το γεγονός της απουσίας Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως", ο οποίος θα μπορούσε να τον αναπληρώνει, η οποία καθιστούσε αδύνατη την λήψη άδειας ανάπαυσης και επομένως δεν μπορούσε να εφαρμοστεί υποχρέωση αποχώρησης με προαφυπηρετική άδεια πριν την 1.8.20.

Ο Γενικός σημειώνει στην ανακοίνωση του πως ο Υπουργός με επιστολή του, συμφώνησε με τα όσα ανέφερε.

Ως προς τον καθορισμό επακριβούς ημερομηνίας αφυπηρέτησης του, προσθέτει στην ανακοίνωση, είχε ανταλλαγεί αλληλογραφία μεταξύ του και της Γενικής Λογίστριας επί του θέματος, η οποία κατέληξε με επιστολή της με την οποία με ενημέρωσε ότι η ημερομηνία αφυπηρέτησης του είναι η πρώτη ημέρα του μήνα που ακολουθεί τον μήνα κατά τον οποίο συμπληρώνεται η ηλικία υποχρεωτικής αφυπηρέτησης, ήτοι η 1η Αυγούστου 2020.

Στη συνέχεια, ο κ. Κληρίδης με επιστολή του στις 22.6.20 προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ενημέρωσε για τη θέση της Γενικής Λογίστρια ότι η ημερομηνία υποχρεωτικής αφυπηρέτησης του, είναι η 1η Αυγούστου 2020.

«Υπό το φως των πιο πάνω, τα περί παρατάσεως που επιχειρεί να επιτύχει ο Γενικός Εισαγγελέας, τα περί οικονομικού οφέλους που επιδιώκει κλπ είναι κακοήθειες των γνωστών σε όλους πλέον δημοσιογραφικών οργάνων ή άλλων κύκλων», αναφέρει.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως ως προς τους νέους διορισμούς στη Νομική Υπηρεσία που ανακοινώθηκαν χθες έχει έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τους νεοδιορισθέντες και τους έχει δώσει τα συγχαρητήριά του αλλά και τη στήριξη σε ό,τι χρειαστούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ