ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Η εγκληματικότητα απειλεί τον τουρισμό στην Αγία Νάπα

Newsroom K

Ευθύνες στη Βουλή επιρρίπτει ο δήμαρχος Αγ.Νάπας - Σε έξαρση εγκληματικές δραστηριότητες κάθε Ιούλιο

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Ανομία σε πολλά επίπεδα, αγανάκτηση και ανασφάλεια εκ μέρους των δημοτών της Αγίας Νάπας, αποτελούν τα στοιχεία των οποίων το άθροισμα είναι η καταγγελία από 19χρονη Βρετανίδα τουρίστρια για ομαδικό βιασμό της. Τα προβλήματα καλύπτουν πολλά επίπεδα, δηλώνει ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, καταγγέλλοντας έλλειψη πολιτικής βούλησης, η οποία θα μπορούσε να έδινε λύσεις νωρίτερα.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρούσος στο 24News, ο Ιούλιος είναι κάθε χρόνο ο μήνας κατά τον οποίο παρατηρείται έξαρση σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες όπως η ηχορρύπανση, η πώληση ναρκωτικών (laughing gas) και αλκοόλ, ακόμα και σε περίπτερα ή υπεραγορές (χωρίς καθορισμένο ωράριο λειτουργίας) και η άγρα πελατών.

Ευθύνες για τα πιο πάνω επιρρίπτει στη Βουλή, λέγοντας ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πράξει οτιδήποτε ουσιαστικό για την αντιμετώπιση, τουλάχιστον, της ηχορρύπανσης, ενώ αναφέρει πως ούτε η Αστυνομία διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσει διάφορα περιστατικά. Το αποτέλεσμα είναι η αίσθηση της ελευθερίας για διάπραξη κάθε είδους παρανομίας από οποιονδήποτε το θελήσει, καθώς δεν υπάρχει ένα καθεστώς επιβολής της έννομης τάξης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καρούσο.

«Νιώθουμε ότι είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς καμιά βοήθεια», λέει, εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Καρούσος, αναφερόμενος στις ενέργειες που γίνονται εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου για αναβάθμιση της Αγίας Νάπας και επανατοποθέτηση του brand name ως τουριστικός προορισμού.

Στην τοποθέτηση καμερών ασφαλείας προχωρά ο δήμος Αγ.Νάπας για καταγραφή κάθε παραβατικού στοιχείου

«Ανεπιθύμητοι νεαροί»

Σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας έκανε λόγο για ανεπιθύμητους νεαρούς, οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο για μια βδομάδα με ελάχιστα λεφτά και καταναλώνουν άφθονο αλκοόλ. Αυτά τα άτομα δεν είναι επιθυμητά στο δήμο, από την στιγμή που καταβάλλονται οι προσπάθειες για αναβάθμιση του τουρισμού της περιοχής.

«Θέλουμε τον ποιοτικό, τον κοσμοπολίτικο τουρισμό και όχι αυτά τα έκτροπα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος. Οι πολίτες, καθώς και οι τουρίστες οι οποίοι έρχονται για σοβαρό τουρισμό στην Αγία Νάπα, πρόσθεσε, φωνάζουν και νιώθουν ανασφάλεια, καθώς την νύχτα στα σπίτια τους μπαίνουν άτομα υπό την επήρεια αλκοόλ και διατρέχουν κίνδυνο ανά πάσα στιγμή στους δρόμους, αφού καθώς οδηγούν, πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος να συγκρουστούν με μια τετράτροχη μοτοσυκλέτα.

Πρωτοβουλίες από το Δήμο

Μέρος της προσπάθειας του Δήμου Αγίας Νάπας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστολή των παραβατικών συμπεριφορών, είναι η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε διάφορους χώρους. Ελήφθη η έγκριση από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών δεδομένων, ανέφερε ο κ. Καρούσος, με το υλικό το οποίο θα καταγράφεται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Αστυνομία, με την ελπίδα αυτό να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για κάθε επίδοξο παραβατικό στοιχείο. Πλέον, αναμένεται μια έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, για να ξεκινήσει η εγκατάστασή τους. Το κόστος θα καλυφθεί κατά 80% περίπου από τον Δήμο Αγίας Νάπας, ενώ θα υπάρξει και μια μικρή κρατική εισφορά.

Ακόμα ένα μέτρο που προωθεί ο Δήμος είναι η αύξηση των τροχονόμων, οι οποίοι θα καταγγέλλουν τροχαίες παραβάσεις. Ωστόσο, δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου και των εργαζομένων σε αυτόν να καταστέλλουν φαινόμενα όπως της παράνομης πώλησης αερίου του γέλιου, αλκοόλ και δυνατής μουσικής σε κέντρα αναψυχής μέχρι τα ξημερώματα, τόνισε ο κ. Καρούσος.

Καταλήγοντας, ο κ. Καρούσος επανέλαβε ότι η υπόθεση της καταγγελίας του ομαδικού βιασμού 19χρονης δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα της έλλειψης βούλησης από όλους τους φορείς, μηδενός εξαιρουμένου. Έψεξε, μάλιστα, το γεγονός ότι οι πολιτικοί φορείς δεν ασχολούνται με θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκώνονται.

Η καταγγελία της 19χρονης

Βρετανίδα τουρίστρια ηλικίας 19 χρόνων, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αστυνομία η 19χρονη μετέβη γύρω στις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (17/7) στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου και κατάγγειλε ότι γύρω στις 12:30 τα μεσάνυχτα, 12 νεαροί την βίασαν εντός του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει στην Αγία Νάπα.

Με βάση τα όσα υποστηρίζει στην κατάθεσή της η νεαρή, τα εν λόγω πρόσωπα είναι Ισραηλινοί και διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο.

Η Αστυνομία έπειτα από αξιολόγηση των στοιχείων που είχε στην κατοχή της προχώρησε στην σύλληψη των 12 νεαρών (ηλικίας περίπου 18 ετών, όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή).

Η 19χρονη αναμένεται να περάσει από ιατροδικαστική εξέταση ενώ οι 12 νεαροί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους.

Η καταγγελία στα ισραηλινά και βρετανικά μέσα

Πρώτο θέμα στα Ισραηλινά Μέσα ενημέρωσης είναι η καταγγελία της 19χρονης Βρετανίδας με όλες τις προεκτάσεις της σύλληψης των 12 φερόμενων Ισραηλινών δραστών.

Στην ιστοσελίδα Haaretz, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει τις συλλήψεις των υπόπτων.

«Ο Ισραηλινός πρόξενος στη Λευκωσία, Yossef Wurmbrand, παρακολουθεί την κατάσταση και είναι σε επαφή με τους συλληφθέντες ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι οικογένειές τους» σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.

Πέραν όμως των ισραηλινών μέσων, θέμα η καταγγελία για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης έγινε και στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ