ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
18°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κοντά στους νέους

Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συνεργασία, διάλογος, σεβασμός στη διαφορετικότητα, αλληλεγγύη και δημοκρατία ήταν ορισμένα από τα κύρια μηνύματα που εκφράστηκαν στην τελετή ολοκλήρωσης του Προγράμματος «Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου, στις 15:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Στην τελετή παρουσιάστηκαν δράσεις των 28 δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα και έλαβαν τον τίτλο του Σχολείου-Πρεσβευτή. Το πρόγραμμα οργανώνεται ταυτόχρονα και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ και στην Κύπρο υλοποιείται με τη συνεργασία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση και ενίσχυση της ενεργού πολιτότητας και της ιδέας της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κυρίως στους νέους, καθώς και την προάσπιση των διαχρονικών οικουμενικών αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας, του σεβασμού και του κράτους δικαίου, αξίες που πρεσβεύει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Βραβεύτηκαν επίσης οι νικητές του Γ' Διαγωνισμού Παραγωγής Γραπτού Λόγου για Ευρωπαϊκά Θέματα για μαθητές και μαθήτριες της Β' Λυκείου. Εκατοντάδες μαθητές και γονείς παρευρέθηκαν στην τελετή, που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, παρόντος του ιδίου, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Αντρέα Κεττή, τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ιερόθεο Παπαδόπουλο, τον ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη και τον Πρέσβη της Γαλλίας René Troccaz. Στην εκδήλωση τιμήθηκε η Προϊστάμενη του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων δρ Νίκη Παπαδοπούλου-Παπά για τη συνολική της προσφορά και για τη συμβολή της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ