ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:58
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Η Λάρνακα εόρτασε τα Θεοφάνεια υπό βροχή και με ανέμους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ακολουθία για τη γιορτή των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου

Mε θρησκευτική ευλάβεια και υπό βροχή, αλλά και με τη συνοδεία θυελλωδών ανέμων, εορτάστηκαν σήμερα στη Λάρνακα τα Αγια Θεοφάνεια.

Η ακολουθία για τη γιορτή των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου και στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου, του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη, του Δημάρχου Λάρνακας, βουλευτών, του Αστυνομικού Διευθυντή, εκπροσώπου του Επάρχου Λάρνακας, αστυνομικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Αρχικά είχε αποφασιστεί, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, να μην σχηματιστεί πομπή προς τη μεγάλη αποβάθρα για τον καθαγιασμό των υδάτων, τελικά οι επίσημοι μετέβησαν με τα αυτοκίνητα τους στον χώρο όπου και έγινε η τελετή. Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης του Σταυρού, αφέθηκαν ελεύθερα τρία λευκά περιστέρια, ενώ ηχούσαν οι σειρήνες από μικρά πλοιάρια που ήταν στη θαλάσσια περιοχή.

Συνολικά 11 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί βούτηξαν στην φουρτουνιασμένη θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό που ρίχθηκε για την τελετή αγιασμού των υδάτων. Σημειώνεται ότι το παιδί και ένας από τους άνδρες ήρθαν στη Λάρνακα για να βουτήξουν και να ανασύρουν το Σταυρό, από την Πόλη Χρυσοχούς. Ο κολυμβητής που ανέσυρε τον σταυρό την πρώτη φορά καθαγιασμού των υδάτων έλαβε από τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο, χρυσό σταυρό ενώ αυτοί που ανέσυραν τον αταυρό τη δεύτερη και την τρίτη φορά, έλαβαν από ένα ασημένιο σταυρό.

Σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη και σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας και μια μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό. Ευχόμαστε η Βάφτιση του Κυρίου να φωτίσει όλους ώστε με ενότητα και ομοψυχία να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας». Πρόσθεσε ότι «ευχή όλων μας είναι το 2020 να είναι έτος απελευθέρωσης, έτος επανένωσης της πατρίδας μας και ασφαλώς έτος διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας. Χρόνια πολλά στον απανταχού ελληνισμό, στους εγκλωβισμένους μας και στον απόδημο ελληνισμό, που καθημερινά μάχεται και αγωνίζεται για τα εθνικά μας συμφέροντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ