ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:54
33°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Ιερά Σύνοδος: Δεν κλείνουν εκκλησίες - Εθελοντική η Θεία Κοινωνία

Newsroom K

Τοποθέτηση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου στα μέτρα προστασίας για κορωνοϊό

Κινούμενη μεταξύ της πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τον κορωνοϊό, αλλά και βασικών ζητημάτων της Ορθόδοξης πίστης, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου τοποθετήθηκε επίσημα στα όσα ακούγονται τελευταία στο κομμάτι μετάδοσης του ιού από τον εκκλησιασμό πιστών. Επί της αρχής, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου καθησυχάζουν τους πιστούς από τις υπέρμετρες ανησυχίες, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, καλώντας τους να συμμορφώνονται με τους κανόνες υγιεινής που ανακοινώνονται από τα αρμόδια κρατικά όργανα.

Θεία Κοινωνία

Στην ανακοίνωση, σαφέστατα η Ιεράς Σύνοδος απορρίπτει τα περί μετάδοσης του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας. «Η Θεία Κοινωνία δεν συμβολίζει αλλά είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Θα ήταν βλάσφημο και να σκεφτόμαστε ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού θα μπορούσαν να μεταδώσουν οποιαδήποτε ασθένεια ή οποιονδήποτε ιό», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τα μέλη της Συνόδου επικαλούνται την πείρα τόσων αιώνων Χριστιανισμού που δεν έχει να επιδείξει κανένα κρούσμα μετάδοσης. Εδώ αναφέρονται οι ιερείς που υπηρετούν σε νοσοκομεία λοιμοδών νόσων, οι οποίοι μεταδίδουν τη Θεία Κοινωνία σε ασθενείς και οι οποίοι ουδέποτε μολύνθηκαν. Τονίζεται επίσης πως η προσέλευση στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας γίνεται εθελοντικά, με πίστη η οποία προστατεύει από κάθε κίνδυνο. Τα μέλη της Συνόδου προτρέπουν τους πιστούς αν οι ίδιοι το επιθυμούν πως είναι ελεύθεροι να παραμείνουν μακρά του Μυστηρίου αυτή την περίοδο

Οι Εκκλησίες

Η Ιερά Σύνοδος ξεκαθαρίζει πως οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται ανελλιπώς. Και εδώ η συμμετοχή, όπως τονίζεται, είναι σε εθελοντική βάση και χωρίς εξαναγκασμό. Τα μέλη της Συνόδου παίρνοντας θέση στην απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 75 ατόμων, ρητά αναφέρουν πως δεν είναι σε θέση να υποδείξουν σε κάποιον ότι πρέπει να αποχωρήσει από μια ακολουθία γιατί έχει συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός. Συνάμα η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και το βοηθητικό προσωπικό των ναών να δείχνουν την δέουσα προσοχή στις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών του κράτους καθώς στην καθαριότητα, τον εξαερισμό και στο συχνό καθάρισμα των επιφανειών των εικόνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ