ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

K. Μιχαηλίδης στην «Κ»: Δεν θα κάνουν οι λίγοι ό,τι γουστάρουν

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τα όργανα της τάξης δεν παραβιάζουν συνταγματικά δικαιώματα πολιτών

Το πλαίσιο δράσης της Αστυνομίας για εφαρμογή των μέτρων προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό ξεδιπλώνει στην «Κ» ο αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν παραβιάστηκαν ή θα παραβιαστούν τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι επικριτικός με όσους εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της Αστυνομίας, η οποία, όπως αναφέρει, έχει επωμισθεί ένα δύσκολο έργο, που αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πόσο δύσκολο είναι το έργο της Αστυνομίας, η οποία έχει επωμισθεί ένα κομμάτι των προσπαθειών περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού;

Πραγματικά το έργο της Αστυνομίας είναι πολύ δύσκολο, γιατί πέραν από τα προβλήματα που υπάρχουν με την έλλειψη προσωπικού, αυτή η κατάσταση με την πανδημία τα έχει επιδεινώσει. Μέλη μας βρίσκονται, δικαιολογημένα, εκτός υπηρεσίας είτε για ζητήματα αυτοπεριορισμού ή γιατί συγκαταλέγονται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ή ακόμα γιατί θα έπρεπε να εξαιρεθούν λόγω οικογενειακών λόγων, κυρίως γυναίκες μέλη της Αστυνομίας. Γι’ αυτό έχει ζητηθεί η συνδρομή από άλλες υπηρεσίες, όπως η Εθνική Φρουρά, η Πολιτική Άμυνα, η Υπηρεσία Θήρας και τα δημαρχεία, τους οποίους και ευχαριστώ. Υπάρχει μια στενή και αγαστή συνεργασία. Η Εθνική Φρουρά μάς έχει διαθέσει αρκετό προσωπικό που μας ενισχύει, όμως τα προβλήματα παραμένουν πολλά, τα μέτωπα είναι εξίσου πολλά, τα διατάγματα πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τον πληθυσμό από τον κορωνοϊό. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες, παρ’ όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν. Δεν μπορούμε, για λόγους προστασίας, να επισκεφθούμε αστυνομικές διευθύνσεις για να συντονίσουμε το έργο μας. Παρά ταύτα γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια έτσι ώστε να εφαρμόσουμε τα διατάγματα για την ασφάλεια και υγεία του πολίτη.

Οι πολίτες πειθαρχούν στα μέτρα;

Η συντριπτική πλειοψηφία μετά και το τελευταίο διάταγμα είναι συνεργάσιμη, πειθαρχεί στα μέτρα, δυστυχώς, όμως, οι λίγοι κάνουν τη ζημιά. Αυτή η μικρή μερίδα είναι που παραβιάζει τα διατάγματα και μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να δείξουμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα αλλά κυρίως να σκεφτούμε τους δικούς μας ανθρώπους, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας και το κοινωνικό μας περιβάλλον. Εάν δεν αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης, τότε καθημερινά θα βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και –ο μη γένοιτο, αύριο, θα αντικρίζουμε τις εικόνες που βλέπουμε στην Ιταλία ή στην Ισπανία. Δεν θέλουμε να τις δούμε.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Απόστολου Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ»

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ