ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:38
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Κομμωτές παρέχουν υπηρεσίες στα σπίτια τους

Newsroom K

Σε δύσκολη θέση τα κομμωτήρια – Πρέπει να ανοίξουν στις 4 Μαΐου λέει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

Άντρη Θρασυβούλου

Στο πλάνο των κυβερνητικών σχεδιασμών για το restart που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά έπειτα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 29 Απριλίου, βρίσκεται το άνοιγμα επιχειρήσεων. Ανάμεσα σ' αυτές συγκαταλέγονται και τα κομμωτήρια /κουρεία τα οποία παραμένουν κλειστά με βάση το σχετικό διάταγμα του Υπουργού Υγείας μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Όπως ανέφερε στο 24news ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κομμωτών και Κουρέων Κύπρου, Σταύρος Δημητρίου, τα κομμωτήρια και τα κουρεία θα πρέπει ν' ανοίξουν στις 4 Μαΐου. Αυτό θεωρείται όπως τονίζει ο ίδιος, επιβεβλημένο καθώς τα οικονομικά ζητήματα τα οποία προκύπτουν είναι αρκετά. Όπως προσθέτει ο κ. Δημητρίου τα ενοίκια και τα έξοδα τρέχουν χωρίς να υπάρχουν εισπράξεις. Αρκετοί κομμωτές όπως σημειώνει ο κ. Δημητρίου έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση.

«Ειδικά σε ότι αφορά στα ενοίκια, σίγουρα δεν θα πρέπει να επωμιστούμε μόνο εμείς αυτό το βάρος. Δεν λέμε να μην πληρώσουμε τίποτα, ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια από το κράτος», δηλώνει ο κ. Δημητρίου.

Το Συμβούλιο βρίσκεται σε άμεση επαφή με το Υπουργείο Υγείας, ενώ έχουν προταθεί συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και υγιεινής για τους εργαζόμενους και τους πελάτες. Μερικά απ' αυτά είναι οι αναγκαίες μάσκες, γάντια, η συχνή απολύμανση των χώρων και η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των ατόμων.

Ορισμένοι παρανομούν...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι κομμωτές παρανομούν και παρέχουν υπηρεσίες στα σπίτια τους. Κληθείς να σχολιάσει τις συγκεκριμένες αναφορές ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι όντως φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Μάλιστα, το Συμβούλιο Εγγραφής έχει προβεί σε συστάσεις εκεί και όπου διαπίστωσε τις συγκεκριμένες παρανομίες έπειτα από παράπονα που δέχθηκε ενώ έχει ενημερώσει και την Αστυνομία. Το ζήτημα ωστόσο που προκύπτει είναι ότι η Αστυνομία δεν μπορεί εύκολα να εισέλθει σε μια οικία εάν δεν κατέχει το απαραίτητο δικαστικό ένταλμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ