ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:20
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Κύπρος - Πάσχα: Έλεγχοι σε εκκλησίες και λαμπρατζιές

Newsroom K

Η Αστυνομία, έχει ήδη οργανωθεί για τις επόμενες ημέρες, ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν παραβιάσεις των διαταγμάτων

Μαρινέλλα Παναγιώτου

 

Την Τετάρτη (8/4) μέσω διαγγέλματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στην παρουσία όλων των αρμόδιων υπουργών, απευθύνθηκε προς τους πολίτες για να ενημερώσει για τις αποφάσεις που λήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο νωρίτερα, σχετικά με την επέκταση μέχρι τις 30 Απριλίου, όλων των προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν μέσω διαταγμάτων.

Τα δεδομένα, δεν επιτρέπουν την ερχόμενη εβδομάδα (13-19/4), η οποία είναι η Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα - μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης - να βιωθεί όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η Αστυνομία, έχει ήδη οργανωθεί για τις επόμενες ημέρες, ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν παραβιάσεις των διαταγμάτων και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά τις προσπάθειες και ελέγχους, ως προς την συμμόρφωση των πολιτών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστο Ανδρέου, «η επιχειρησιακή ετοιμότητα θα αυξηθεί και θα γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι, ενώ οι καταγγελίες θα γίνονται χωρίς καμία εξαίρεση, αν και δεν είναι αυτοσκοπός». Όπως σημείωσε, οι περιπολίες θα επεκταθούν σε χώρους όπου συγκεντρώνονται ξύλα, είτε λαμπρατζιές, ενώ μέλη της Δύναμης θα βρίσκονται σε επιφυλακή όσον αφορά και τις κροτίδες. Περίπολα, συμπλήρωσε, θα υπάρχουν και σε εκκλησίες αλλά και γειτονιές.

«Υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα και η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για αποτροπή συγκεντρώσεων» ανέφερε ακόμη ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας. Επιπλέον, η ηγεσία της Αστυνομίας, έδωσε σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις να γίνουν επαφές με τις τοπικές αρχές των κοινοτήτων και να ζητηθεί η πλήρης συμμόρφωση των δημοτών με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, για αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Δεν επιτρέπεται η προσέλευση προσώπων σε εκκλησιαστικούς χώρους. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ικανοποίησης του θρησκευτικού αισθήματος, ωστόσο αποτελεί ευθύνη του καθενός η συμμόρφωση για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού» σχολίασε ο κ. Ανδρέου. Σημειώνεται ότι, στο έργο της Αστυνομίας, συνδράμουν ήδη και θα συνεχίσουν να συνδράμουν και τις ημέρες του Πάσχα, η Πολιτική Άμυνα, η Εθνική Φρουρά, το Ταμείο Θήρας. Επίσης, οι Παρατηρητές της Γειτονίας και οι πολίτες, βοηθούν την Αστυνομία ώστε να εντοπίζει πολίτες που παραβιάζουν τα διατάγματα.

Δεν συμμορφώνονται οι αλλοδαποί

Από τους ελέγχους που γίνονται επί καθημερινής βάσης από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι αρκετοί αλλοδαποί δεν συμμορφώνονται και παραβιάζουν τα μέτρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, δόθηκαν οδηγίες ώστε να ενημερωθούν εκπροσώπου και σύνδεσμοι αλλοδαπών ώστε να τους υποδειχθεί η συμμόρφωσή τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ