ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Να αρθούν τα μέτρα την 1η Σεπτεμβρίου ζητούν οι επαγγελματίες Γάμων

Αγανακτισμένοι οι επαγγελματίες γάμων και δεξιώσεων

Την άρση μέτρων που έχουν σχέση με τη βιομηχανία γάμων την 1η Σεπτεμβρίου ζητεί ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Γάμου και Δεξιώσεων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Κ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Κωνσταντίνος Μωσαϊκός, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί επηρεάζει αρνητικά πολλές επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τον Νοέμβριο αναμένεται κύμα απολύσεων.

Οι επαγγελματίες του κλάδου εκφράζουν την αγανάκτηση τους με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους και βαπτίσεις που ορίστηκε στα 350 άτομα και θα ισχύει από τις 22 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Το κυριότερο θέμα που προκύπτει είναι σύμφωνα με τον κ. Μωσαϊκό είναι ότι με αυτά τα οποία ισχύουν επηρεάζονται οι ανοιχτοί γάμοι οι οποίοι κατά μέσο όρο αφορούν 1000 άτομα. Με βάση τις υφιστάμενες οδηγίες δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί «ανοιχτός» γάμος -πέραν των 350 ατόμων- έως τις 15 Σεπτεμβρίου. 

Ο ίδιος τονίζει ότι το θέμα επηρεάζει οικονομικά πολλούς επιχειρηματίες ενώ δεν αποκλείει τη λήψη δυναμικών μέτρων καθώς οι επιχειρήσεις του κλάδου των εκδηλώσεων παραμένουν μετέωρες και εκτεθειμένες από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Ο Σύνδεσμος αναμένεται σε επικείμενη συνεδρία του να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του.

Ο κ. Μωσαϊκός υπενθύμισε ότι το πρώτο άνοιγμα του κλάδου είχε ανακοινωθεί για τις 14 Ιουλίου κι εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επέτρεπαν. Ακολούθως η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε για την 1η Σεπτεμβρίου ενώ με τις τελευταίες ανακοινώσεις στις 15 Σεπτεμβρίου.

Επιπρόσθετα ο Σύνδεσμος σημειώνει πως ενώ προσπαθούσε να κερδίσει τις τελευταίες 2 εβδομάδες του Αυγούστου ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος από τους προηγούμενους μήνες, κι ενώ είχε ετοιμάσει εγχειρίδιο για τους τρόπους διεξαγωγής των εκδηλώσεων, προς διευκόλυνση ων αρμοδίων αρχών, η Κυβέρνηση τους έδωσε 8 επιπρόσθετες μέρες τον Αύγουστο με τον περιορισμό στα 350 άτομα, ενώ παράτεινε την αρχική ημερομηνία ανοίγματος κατά 15 μέρες.

Σε σχέση με το αίτημα των επαγγελματιών Γάμου και Δεξιώσεων, ο καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε στην «Κ» ότι θα μπορούσε να γίνει άρση μέτρων από την 1η Σεπτεμβρίου ωστόσο θα πρέπει να διευκρινιστούν οι αριθμοί των ατόμων σε ότι αφορά στη δεξίωση.

Εν αναμονή των πρωτοκόλλων για τη δεξίωση

Στο μεταξύ, οι επαγγελματίες βρίσκονται στην αναμονή για το θέμα της δεξίωσης σε γάμους καθώς ετοιμάζονται τα πρωτόκολλα που θα περιλαμβάνουν τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν.  Οι προτάσεις των επαγγγελματιών γάμων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια της επιδημιολογικής ομάδας η οποία τις επεξεργάζεται και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι τελικές οδηγίες.

Μερικές από τις εισηγήσεις των επαγγελματιών του κλάδου περιλαμβάνουν την απόσταση των τραπεζιών σε δύο μέτρα το ένα από το άλλο, την προστασία των μπουφέ με ειδικά προστατευτικά (sneeze guards).

Επιπλέον συστήνεται στην αρχή των μπουφέ να υπάρχουν αντισηπτικά και γάντια μια χρήσης για χρήση από τους καλεσμένους και άτομο να ελέγχει ότι αυτά τηρούνται από τους καλεσμένους.

Όλο το προσωπικό που θα εργάζεται στην εκδήλωση να είναι εφοδιασμένο με μάσκες και γάντια. Στους γάμους αντί χαιρέτισης η εισήγηση είναι να υπάρχει στην είσοδο ένα τραπέζι για τα δώρα του γάμου, ώστε να αποφεύγονται οι χειραψίες και οι εναγκαλισμοί, Επιπλέον, να μη υπάρχει πίστα ώστε να δημιουργείται συνωστισμός, αλλά ο κόσμος να χορεύει και να διασκεδάζει με την παρέα του και γύρω από τα τραπέζια του, όπως γίνεται και στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση