ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:38
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Εξιτήριο έλαβαν από το Νοσοκομείο Αναφοράς τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Άλλοι έξι ασθενείς, οι οποίοι θα σταλούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου

Εξιτήριο έλαβαν σήμερα τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Μέχρι τις 19.00 απόψε νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 36 ασθενείς, τέσσερις από τους οποίους στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό, έλαβαν σήμερα εξιτήριο, αφού τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν, είναι αρνητικά στον κορωνοϊό.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι αύριο αναμένεται να λάβουν εξιτήριο, άλλοι έξι ασθενείς, οι οποίοι θα σταλούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, στο οποίο το Υπουργείο Υγείας κατακύρωσε στις αρχές του μήνα σύμβαση για αγορά υπηρεσιών φιλοξενίας και επιτήρησης από επαγγελματίες υγείας. Στο Κέντρο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα για διαμονή μέχρι 100 ατόμων την ημέρα, θα φιλοξενούνται ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό που εξέρχονται της νοσηλείας με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, για περαιτέρω παρακολούθηση μέχρι την αρνητικοποίησή τους.

Εν τω μεταξύ, σήμερα εντοπίστηκε στην Αραδίππου ένα θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού από συνολικά 178 δειγματοληψίες, ενώ χθες εντοπίστηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προήλθαν από τις εξετάσεις 38 περίπου ανθρώπων, που διενεργήθηκαν την 1η Απριλίου. Σημειώνεται το Σάββατοκαι την Παρασκευή είχαν ληφθεί στην Αραδίππου 525 δείγματα και τα συνολικά αποτελέσματα τους θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ανέλαβε πλήρη καθήκοντα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ένας εντατικολόγος από την Ελλάδα και έτσι ανήλθε στους δύο ο αριθμός των εντατικολόγων στο Νοσοκομείο Αναφοράς. Το Νοσοκομείο θα στελεχωθεί αύριο Δευτέρα με επιπλέον δύο παθολόγους, δύο πνευμονολόγους και ένα καρδιολόγο από τον ιδιωτικό τομέα.

Ταυτόχρονα αναμένεται να ανοίξει και η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αναφοράς προκειμένου να φιλοξενήσει ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που χρειάζονται νοσηλεία. Υπενθυμίζεται ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη Γυναικολογική, την Παιδιατρική και την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει συνολικά 110 κλίνες, συν 10 κλίνες για τους νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι μεταβαίνουν στο δημόσιο νοσηλευτήριο για αιμοδιάλυση.

Γιατροί στελεχώνουν το ΤΑΕΠ Αμμοχώστου, αναληθή δημοσιεύματα, λέει ο ΟΚΥπΥ

Αναληθή είναι δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ανοιχτό μέτωπο μεταξύ των κυβερνητικών ιατρών και του ΟΚΥπΥ, λόγω άρνησης ιατρών να στελεχώσουν το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας .

Αντίθετα, σημειώνει, "ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, μέσω του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή Χρίστη Λοιζίδη, θέλει να ευχαριστήσει τους εν λόγω Ιατρούς που αποδέχθηκαν την ανάληψη των ειδικών καθηκόντων τους για να στελεχώσουν το νευραλγικό Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αμμοχώστου".

Ο ΟΚΥπΥ ευχαριστεί, επίσης, "την ΠΑΣΙΚΙ και την ΠΑΣΥΔΥ, για τη στήριξη που δίνουν στον Οργανισμό αυτές τις δύσκολες ώρες στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ