ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:07
30°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Αντιπρόεδρος ΠΙΣ: Ο υπ. Υγείας πλαστογράφησε το μνημόνιο διαμεσολάβησης

Newsroom K

«Επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματά μου», τόνισε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι δεν ανέχεται τέτοιες κατηγορίες.

Διαφορετική εκδοχή δίδεται από τους εμπλεκόμενους φορείς αναφορικά με το σχέδιο συναντίληψης που κατατέθηκε, ενόψει της επερχόμενης εφαρμογής του ΓεΣΥ, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στον ιατρικό κόσμο και στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Όπως κατέγραψε σε χθεσινό ρεπορτάζ η «Κ», πριν μερικές ημέρες έφθασε στα χέρια του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ένα σχέδιο συναντίληψης. Όπως πληροφορήθηκε η «Κ» στο εν λόγω σχέδιο υπάρχουν καταγεγραμμένα τα όσα συμφωνήθηκαν προφορικώς κατά τη συνάντηση των προαναφερθέντων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως επίσης και μέτρο για να μην γίνεται κατάχρηση του συστήματος από δικαιούχους.

Δήλωση φωτιά από τον Αντιπρόεδρο του ΠΙΣ

Σε σημερινές δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Μάριος Καραϊσκάκης, δήλωσε ότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κατασκεύασε το σχέδιο συναντίληψης, και το παρουσίασε στον ΟΑΥ, σαν έγγραφο του ΠΙΣ. Μάλιστα ο κ. Καραϊσκάκης δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον ίδιο τον υπουργό ότι πλαστογράφησε το έγγραφο. «Υπουργείο Υγείας και ΟΑΥ με το σχέδιο συναντίληψης βάζουν ταφόπλακα στο ΓεΣΥ», ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

Υπουργός Υγείας: Επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματά μου

Στο εν λόγω σχέδιο υπάρχουν καταγεγραμμένα τα όσα συμφωνήθηκαν προφορικός κατά τη συνάντηση του υπουργού, του ΟΑΕ και του ΠΙΣ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται, διερωτήθηκε πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος. «Πλέον επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματά μου», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως δεν ανέχεται τέτοιες κατηγορίες.

Σημειώνεται παράλληλα ότι, το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ανέφερε πως δεν υπάρχει διάλογος, καμία διαβούλευση και θα υπάρξει αλλαγή στη στάση του συλλόγου μόνο εάν γίνουν οι απαιτούμενες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Αγαθαγγέλου μεταξύ άλλων μίλησε για επικοινωνιακά τεχνάσματα του υπουργείου Υγείας.

«Εάν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ ισχυρίζονται πως κάθισα, συνέταξα ενάμιση σελίδα κείμενο, μετά συνέταξα άλλη ενάμιση σελίδα αντιπρόταση, την πήρα στον ΟΑΥ πριν δυο βδομάδες, συγκάλεσαν έκτακτο Δ.Σ. στον ΟΑΥ, όλο αυτό ήταν κατασκεύασμα;», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς ο υπουργός για το άτομο που προσκόμισε στον ίδιο το σχέδιο συναντίληψης, ανέφερε πως σέβεται το πρόσωπο αυτό και θα ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ωστόσο πρόσθεσε πως το πρόσωπο αυτό είναι εξωτερικός συνεργάτης του ΠΙΣ, χωρίς να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες. «Ας αναλογιστούν οι γιατροί από ποιους εκπροσωπούνται», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του υπουργού Υγείας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ