ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Υγεία

Από την Πέμπτη τα sms για τη 2η δόση AstraZeneca

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τι ανέφερε σε σχέση με το θέμα ο Υπ. Υγείας

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για επαναπρογραμματισμό των ραντεβού για τη 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού κατά της Covid-19, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων (sms)  αναμένεται να αρχίσει από την Πέμπτη (20/5).

Όπως δημοσίευσε η «Κ» σε προηγούμενο δημοσίευμα, περίπου 60 χιλιάδες πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα για το ραντεβού τους. Υπενθυμίζεται ότι ο χρόνος για τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca έχει μειωθεί στις οκτώ, αντί στις δώδεκα εβδομάδες.

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου, για να καταστεί δυνατή η παράλληλη διεκπεραίωση των ραντεβού, θα γίνονται εμβολιασμοί και την Κυριακή, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου και με τη σημαντική βοήθεια από εθελοντές επαγγελματίες υγείας.

Ταυτόχρονα προχωρά και ο εμβολιασμός με εμβόλια της AstraZeneca στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών για ηλικίες πέραν των 20 χρονών, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία των εμβολιασμών. Ενδεικτικά μέχρι σήμερα συμμετέχουν στο πρόγραμμα πέραν των 320 Προσωπικών Ιατρών και έχουν αποσταλεί πέραν των 26,000 δόσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ