ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 15:23
34°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Απολογισμός δράσης και παρουσίαση προγραμματισμού από ΟΚΥπΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ έθεσαν προτεραιότητες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση προσωπικού, γραμματειακής, ξενοδοχειακής και άλλης εξυπηρέτησης

Τον απολογισμό της δράσης του ΟΚΥπΥ κατά τις προηγούμενες 40 ημέρες αλλά και τον προγραμματισμό για τις επόμενες 30 ημέρες παρουσίασε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ Καθηγητής Νίκος Πολύζος, στη βάση των αποφάσεων του ΔΣ του οργανισμού που λήφθηκαν στη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο έθεσαν προτεραιότητες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση προσωπικού, γραμματειακής, ξενοδοχειακής και άλλης εξυπηρέτησης, για τα οποία οι τρεις Γενικοί Διευθυντές των Διευθύνσεων έχουν πλήρεις αρμοδιότητες.

Άλλη προτεραιότητα είναι η έναρξη από τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, της εγγραφής των 150 προσωπικών ιατρών στο σύστημα του ΟΑΥ (πλέον παιδιάτρων).

Επίσης έγινε αναφορά στις αποφάσεις για τα συμβόλαια των γιατρών, και όπως αναφέρεται «θα εφαρμοστούν όλες οι νομοτεχνικές βελτιώσεις, που ζητήθηκαν από τις συντεχνίες των γιατρών, που μπορούν να εφαρμοστούν νόμιμα».

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην παροχή αύξησης 15% στις αμοιβές του προσωπικού, αύξηση του bonus εγγραφής κατά 50% (δηλαδή από €3.000 σε €4.500), όλες οι αυξήσεις τριετίας του συμβολαίου, καθώς και ρυθμίσεις για την ετήσια εκπαιδευτική άδεια. Τα συμβόλαια θα δοθούν μέσω των διευθύνσεων την 1 Φεβρουαρίου 2019, συμπληρώνεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι οι διευθυντές ανέλαβαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και την απογραφή, που ήδη άρχισε, των περιουσιακών στοιχείων, φαρμάκων, εξοπλισμού και άλλων υλικών των νοσηλευτηρίων εντός του τρέχοντος μήνα.

Προστίθεται ότι δόθηκε στους Γενικούς Διευθυντές των Διευθύνσεων το επιχειρησιακό σχέδιο και ο προϋπολογισμός του ΟΚΥΠΥ (2019) για τη διαχείριση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και ζητήθηκε όπως υποβάλουν το δικό τους επιχειρησιακό σχέδιο με τους δικούς τους στόχους και τις ειδικές ανάγκες της κάθε περιφέρειας μέχρι 15/2/2019. Επίσης ζητήθηκε όπως υποβάλλουν σε μηνιαία βάση συγκεκριμένους λειτουργικούς και οικονομικούς δείκτες απόδοσης. Οι Γενικοί Διευθυντές των Διευθύνσεων θα υποβάλουν και το οργανόγραμμα και θα ορίσουν τα υπεύθυνα άτομα για τις καίριες θέσεις εντός του νοσοκομείου τους.

Παρόντες στη διάσκεψη ήταν επίσης η Οικονομική Διευθύντρια Τερψιθέα Χρίστου και οι τρεις γενικοί διευθυντές περιφερειών (Λευκωσίας, Λεμεσού -Πάφου, Λάρνακας - Αμμοχώστου).

Στις σύντομες παρεμβάσεις των τριών διευθυντών έγινε ένας απολογισμός της εργασίας που επιτελέστηκε αυτό το χρονικό διάστημα και παρουσιάστηκαν οι άμεσες ενέργειες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι θα βελτιωθούν όλα τα κέντρα υγείας, ότι θα γίνει προσπάθεια να παραδοθεί έγκαιρα το νέο νοσοκομείο Λάρνακας και εντός της εβδομάδας θα γίνει επί τόπου επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ και σύσκεψη σε όλες τις περιφέρειες, ώστε να γίνει αξιολόγηση της πορείας ολοκλήρωσης των ανωτέρων.

Κλείνοντας ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής ενημέρωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου και οι αποφάσεις και η πορεία των ανωτέρω θα παρουσιαστούν την επομένη, 22 Φεβρουαρίου 2019 σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Μάριος Λοΐζου επιστημονικός διευθυντής της Περιφέρειας Λευκωσίας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασθενών Μάριος Κουλουμάς, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μέχρι τώρα επιτελούμενη εργασία εκ μέρους του ΟΚΥΠΥ, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ