ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
18°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

ΓεΣΥ: Στο ψάξιμο 5000 δικαιούχοι λόγω φυγής δύο προσωπικών ιατρών

Newsroom K

Αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν στο ΓεΣΥ αλλά ως ειδικοί ιατροί δίνοντας την σχετική προειδοποίηση

Την επιθυμία τους όπως αποχωρήσουν από το ΓεΣΥ εξέφρασαν στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας δύο προσωπικοί ιατροί της επαρχίας Λευκωσίας. Σε δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί αποχώρησης των δύο ιατρών, αλλά όπως ανέφερε, αυτό θα γίνει μετά από ένα μήνα.

«Πρόκειται για ένα ειδικό καρδιολόγο και ένα ειδικό παθολόγο οι οποίοι είχαν εγγράψει δυόμισι χιλιάδες δικαιούχους που είναι ο μέγιστος αριθμός που δικαιούνται», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας ότι και οι δύο θέλουν να παραμείνουν στο ΓεΣΥ αλλά ως ειδικοί ιατροί. 

Ως ΟΑΥ σεβόμαστε τους λόγους για τους οποίους θέλουν να αποχωρήσουν, σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Είχαν φορτωθεί ένα μεγάλο βάρος το οποίο ένιωσαν οι ίδιοι ότι θα ήταν καλύτερα να το διαχειριστούν ως ειδικοί ιατροί».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μεταξύ του Οργανισμού και των προσωπικών ιατρών της επαρχίας Λευκωσίας που έχουν εγγράψει πάνω από δύο χιλιάδες δικαιούχους, αλλά και των παιδιάτρων.

Στο ψάξιμο πέντε χιλιάδες δικαιούχοι

Όπως αναφέρουν οι διαδικασίες αποχώρησης που έχουν οριστεί από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, για να αποχωρήσει ένας προσωπικός ιατρός από το ΓεΣΥ θα πρέπει να δώσει προειδοποίηση τουλάχιστον ένα μήνα πριν.

Αναφορικά με τους δικαιούχους που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους δύο ιατρούς που αποχωρούν, θα πρέπει εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών να επιλέξουν ένα άλλο προσωπικό ιατρό.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν επιλέξουν κάποιο άλλο ιατρό, τότε το σύστημα αυτόματα θα τους ορίσει ένα νέο προσωπικό ιατρό. Εάν ο δικαιούχος δεν είναι ικανοποιημένος με τον ιατρό που θα του επιλέξει αυτόματα το σύστημα, τότε θα έχει τη δυνατότητα να τον αλλάξει.

Από την πλευρά του ΟΑΥ, δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία στην εξεύρεση προσωπικού ιατρού για τις πέντε χιλιάδες δικαιούχων, καθώς υπάρχει αύξηση στις εγγραφές. 

Οι αμοιβές των ιατρών

Σχολιάζοντας τις αμοιβές που έλαβαν οι προσωπικοί ιατροί, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως οι αμοιβές κυμάνθηκαν στα ποσά που έχουν συμφωνηθεί. «Υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνίας για τις αμοιβές το οποίο θα τηρήσουμε», σημείωσε ο αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ. Σχετικά με τα μεγάλα ποσά που αναφέρθηκε ότι έλαβαν οι προσωπικοί ιατροί, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε πως αυτό έγινε σε ιατρούς οι οποίοι έγραψαν τον μέγιστο αριθμό δικαιούχων που δικαιούνται.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι παιδίατρος για τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες εφαρμογής του ΓεΣΥ, έλαβε το ποσό των 13 χιλιάδων ευρώ. «Όπως αντιλαμβάνεστε οι ιατροί που έχουν εγγράψει δυόμισι χιλιάδες δικαιούχους, εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ και τα μεσάνυκτα. Είναι αυτά που έχουμε συμφωνήσει, αλλά υπάρχουν και ιατροί που δεν έγραψαν μεγάλο αριθμό δικαιούχων», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ