ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Δεν αλλάζει η αντιμετώπιση της Ελλάδας από την Κύπρο

Του Γιάννου Λύτρα

Έξαρση κρουσμάτων παρατηρήθηκε τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, ωστόσο στην Κύπρο δεν εκφράζονται ανησυχίες

Τριάντα έξι κρούσματα από τα σαράντα τρία που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα στην Ελλάδα προήλθαν από την γειτονική Σερβία, όπου υπάρχει έξαρση του ιού το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης ήταν το κλείσιμο των συνόρων από την Κυριακή, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που σχηματίστηκε. Η Ελλάδα, επίσης, βρίσκεται στην κατηγορία Α’ των χωρών απ’ όπου η Κύπρος μπορεί να δεχθεί τουρίστες, χωρίς την προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου. Μέχρι στιγμής, η έξαρση αυτή δεν ανησυχεί την Κύπρο, σύμφωνα με τον καθηγητή Πέτρο Καραγιάννη.

Όπως είπε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής στην «Κ», το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων COVID-19 που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα είναι εισαγόμενα. Το ποσοστό της εγχώριας μετάδοσης, την ίδια ώρα, παραμένει χαμηλή και εφ’ όσον ελεγχθούν τα εισαγόμενα περιστατικά, η κοινότητα δεν θα διατρέχει κίνδυνο. Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας είναι πολύ κοντά σε αυτήν της Κύπρου, εξήγησε ο κ. Καραγιάννης, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν αρχίσουν ξανά να παρατηρούνται αριθμοί κρουσμάτων που είχε η Ελλάδα πριν από την διαχείριση της κρίσης, τότε θα πρέπει να μας ανησυχήσει, εξήγησε ο κ. Καραγιάννης.

Εξάλλου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε την Τρίτη, στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων νέου κορωνοϊού σε ορισμένες χώρες, το οποίο οδηγεί τις αρχές στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε διάφορα μέρη, όπως συμβαίνει στην Αυστραλία. Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις κάλεσε τον κόσμο να μην βρεθεί προ εκπλήξεων από την επανεμφάνιση τοπικών επιδημιών COVID-19 και τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται, λέγοντας: «Αν υπάρχει οπουδήποτε, υπάρχει παντού και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πρέπει να το κατανοήσουν αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ