ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
10°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Εγκρίθηκαν οι εγγυήσεις 70 εκ. ευρώ για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Newsroom K

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι το ποσό θα δοθεί αποκλειστικά για κάλυψη τυχόν ελλειμμάτων στην ενδονοσοκομειακή φροντίδα

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το πρωί της Τετάρτης 15/01, όπως συμπεριληφθεί, κατόπιν συνεννόησης και με το Υπουργείο Οικονομικών, στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας για το 2021-22, το ποσό των 70 εκατ. ευρώ για κάθε έτος, στο άρθρο «Χορηγία προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας». Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη τυχόν ελλειμμάτων που ενδεχομένως να προκύψουν από την εφαρμογή της ενδονοσοκομειακής φροντίδαςς και την τήρηση των οικονομικών όρων και προνοιών που απορρέουν από το μνημόνιο συναντίληψης με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, δήλωσε ο υπουργός υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολούθως, τόνισε ότι από την προκαταρκτική εκτίμηση αξιολόγησης του ΟΑΥ, δεν φαίνεται να προκύπτει οποιαδήποτε επιβάρυνση στον σφαιρικό προϋπολογισμό, αλλά επειδή υπάρχουν οι ανησυχίες εκ μέρους των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, προς καθησυχασμό τους, έχουμε προβεί σε αυτή την ενέργεια. Υπογράμμισε ότι το ποσό των 70 εκατ. ευρώ θα δοθεί αποκλειστικά για κάλυψη τυχόν ελλειμμάτων στην ενδονοσοκομειακή φροντίδα, ωστόσο αν δεν υπάρξουν ανάγκες, το ποσό δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός είπε ότι το ποσό δεν θα διανεμηθεί σε συγκεκριμένα νοσηλευτήρια, λέγοντας ότι το μνημόνιο συναντίληψης προβλέπει κάποιο τρόπο αποζημίωσης για τις ιατρικές πράξεις. Αν στις αποζημιώσεις αυτές διαπιστωθούν ανάγκες για περισσότερα ποσά στον σφαιρικό προϋπολογισμό, θα υπάρχει το σχετικό άρθρο στους προϋπολογισμούς, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ώστε ο ΟΑΥ να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Την προηγούμενη βδομάδα, ο ΠΑΣΙΝ ενέκρινε τις πρόνοιες του μνημονίου συναντίληψης, υπό την αίρεση ότι θα δοθούν κάποιας μορφής εγγυήσεις, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας. Με την σημερινή απόφαση φαίνεται ότι υπάρχει και η πολιτική βούληση για εγγύηση των οικονομικών όρων που απορρέουν από το μνημόνιο, πρόσθεσε. Την Πέμπτη 16/01, ΟΑΥ και ΠΑΣΙΝ θα συναντηθούν για να συζητήσουν και να διευκρινίσουν κάποια επιμέρους θέματα του μνημονίου, ενώ στην συνέχεια ο Οργανισμός θα ξεκινήσει επαφές με το κάθε ένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο ξεχωριστά. Αρκετά από αυτά ήδη έχουν προσεγγίσει τον ΟΑΥ για να αρχίσουν αυτή την διαβούλευση, ωστόσο ο χρόνος διάρκειας της διαβούλευσης με το καθένα από αυτά εξαρτάται από το πόσο προχωρημένα είναι όσον αφορά τα οικονομικά τους, ώστε να είναι έτοιμα την 1η Ιουνίου 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ