ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:12
25°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Ελέγχει τον ΠΙΣ η Επιτροπή προστασίας Ανταγωνισμού

Newsroom K

Σε σχέση με τις προτροπές προς τα μέλη τους για συμμετοχή τους ή μη στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού τέθηκε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος σε σχέση με την συμμετοχή τους ή όχι στο ΓεΣΥ και τις προτροπές τους στα μέλη τους για συμμετοχή τους στο ΓεΣΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της,  «η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (στο εξής η «ΕΠΑ»), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφάσισε, στη βάση των προνοιών του άρθρου 31 του περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου 13(Ι)/2008, ως έχει τροποποιηθεί από τον Νόμο 41(Ι)/2014 (στο εξής ο «Νόμος»), να διενεργήσει επί τόπου έρευνα στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου».

Όπως αναφέρεται. «η  εν λόγω έρευνα διενεργείται στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας της ΕΠΑ για διερεύνηση ενδεχομένου παράβασης του άρθρου 3 των περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμων 2008 και 2014 (στο εξής ο «Νόμος») και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο εξής η «ΣΛΕΕ») από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (στο εξής ο «ΠΙΣ») και τα μέλη αυτού, συμπεριλαμβανομένων των Επιστημονικών Εταιρειών καθώς και των Τοπικών Ιατρικών Συλλόγων, σε σχέση με τις αποφάσεις και ενέργειές τους που αφορούν τη συμμετοχή τους ή μη στο Γενικό Σύστημα Υγείας (στο εξής το «ΓεΣΥ») και ειδικότερα τις αποφάσεις και/ή ενέργειές τους, με τις οποίες καλούν ή προτρέπουν ή συμβουλεύουν τα μέλη τους να μη συμμετέχουν στο ΓεΣΥ».

Σημειώνεται ότι ο επί τόπου έλεγχος άρχισε σήμερα, 11/06/2019.

Η ΕΠΑ επισημαίνει ότι η διεξαγωγή έρευνας από μέρους της δεν προδιαγράφει την ενοχή οποιασδήποτε επιχείρησης/ ένωσης επιχειρήσεων σε σχέση με παραβάσεις της νομοθεσίας του ανταγωνισμού παρά μόνο προσβλέπει στη συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων προς τον σκοπό της διεξαγωγής δέουσας έρευνας, σύμφωνα με τις εξουσίες και αρμοδιότητες της Επιτροπής για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού.

Από πλευράς ΠΙΣ υπήρξε αντίδραση του προέδρου του Συλλόγου Πέτρου Αγαθαγγέλου. «Οι σημερινές (χθεσινές) ενέργειες χαρακτηρίζονται ως ντροπή για μια σύγχρονη Δημοκρατία, θυμίζουν δε άλλες εποχές όταν η κατάχρηση των μέσων του κράτους ήταν το βασικό όργανο εκφοβισμού των διαφωνούντων με την κρατική πολιτική. Αυτές οι προσεγγίσεις δεν είναι αποδεκτές εν έτη 2019 και μάλιστα σε κράτος μέλος της Ε.Ε. Η δική μας απάντηση προς το μίσος και την αμηχανία αυτών που ενορχήστρωσαν αυτή την ενέργεια είναι η ψυχραιμία, η ενότητα και η τεκμηριωμένη επιχειρηματία για το δίκιο της προσπάθειάς μας». 

Όπως τόνισε ο κ. Αγαθαγγέλου Ο ΠΙΣ άσκησε το συνταγματικό του δικαίωμα με την ελευθέρια του λόγου, έκφρασης και το ανθρώπινο δικαίωμα για ελεύθερη σκέψη, και δεν έκανε τίποτε παραπάνω στην απόφαση των μελών του όσον αναφορά την ένταξη στο ΓεΣΥ. Αντίθετα ο ΠΙΣ διέθεσε πληροφόρηση και επαγγελματική γνωμοδότηση για να βοηθήσει τα μέλη τους για να λάβουν τις αποφάσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Όταν ο Αγαθαγγέλου και η συνεπαρτσιά του με ένα σορό αερολογίες περί ποιότητας και εξυπηρέτησης κατακεραύνωνε τους πάντες μην του ενοχλήσουν το βασίλειο του (βλέπε ανεξέλεγκτες χρεώσεις και έσοδα) θεωρούσε ότι είχε το γήπεδο δικό του. Τώρα που άρχισε ο έλεγχος των πράξεων του δεν του άρεσε;

Α Αντωνιάδης

Τον Φόρο Εισοδήματος να τους στείλουν. Εδώ θέλω το κράτος!

CGA

Mα ποιος από το Δ.Σ. των ΠΙΣιδων έχει στο σπίτι του 3 Porsche? O ευρών αμειφθήσεται!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ