ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Υγεία

Φυλακτού: Τη Δευτέρα η παράδοση δόσεων εμβολίων για ακόμα 1.170 Τ/κ

Newsroom K

H ΚΔ έχει εντάξει στο σχεδιασμό της τις ανάγκες των Τουρκοκυπρίων και θα δίνονται σταδιακά δόσεις των εμβολίων, δήλωσε ο κ. Λεωνίδας Φυλακτού

Τη Δευτέρα παραδίδονται δόσεις για ακόμα 1.170 Τουρκοκύπριους του εμβολίου Pfizer – BioNTech, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ επικεφαλής της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία Λεωνίδας Φυλακτού, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εντάξει στο σχεδιασμό της τις ανάγκες των Τουρκοκυπρίων και θα δίνονται σταδιακά δόσεις των εμβολίων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι «θα δοθούν τη Δευτέρα οι δόσεις για ακόμα 1.170 Τουρκοκύπριους». Αυτές οι δόσεις, πρόσθεσε, «είναι επιπλέον από τα 1.080 άτομα τα οποία καλύψαμε την περασμένη εβδομάδα».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εντάξει στο σχεδιασμό της τις ανάγκες των Τουρκοκυπρίων και θα δίνονται σταδιακά δόσεις των εμβολίων», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η συνεννόηση γίνεται με τους Τουρκοκύπριους μέσα από την Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία.

Υπενθύμισε επίσης ότι η πρώτη παράδοση στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα έγινε την περασμένη Δεύτερα αφού ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός του προγράμματος εμβολιασμού στα κατεχόμενα και η εκπαίδευση που προσφέρθηκε προς τους Τουρκοκύπριους για την χρήση του εμβολίου Pfizer.

Αναφορά έκανε ο κ. Φυλακτού και στην περιορισμένη παραγωγή παγκοσμίως των εμβολίων Pfizer – BioNTech αυτή την στιγμή, προσθέτοντας ότι «όταν αυξηθεί η παραγωγή θα δοθούν περισσότερες ποσότητες και στους Τουρκοκύπριους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ