ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 17:53
33°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Κανονικά συνεχίζονται οι αιμοκαθάρσεις στο ΓΝ Πάφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Το προσωπικό είναι επανδρωμένο με τον προστατευτικό εξοπλισμό», ανέφερε ο ο δρ. Γιουκάς

Ομαλά συνεχίζεται η λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Πάφου δρα Λάκη Γιουκά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δρ. Γιουκάς ανέφερε πως οι αιμοκαθάρσεις των εκατό περίπου ασθενών συνεχίζονται κανονικά χωρίς να έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα.

Το προσωπικό, συνέχισε, είναι επανδρωμένο με τον προστατευτικό εξοπλισμό και προσέρχεται στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης με ειδικές στολές ωσάν να διαχειρίζονται, όπως είπε, θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Ο δρ. Γιουκάς σημείωσε πως στο Τμήμα του δεν υπήρξαν ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό, σημειώνοντας, παράλληλα, πως σήμερα η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου επανδρώνεται από δώδεκα πρόσωπα στο νοσηλευτικό προσωπικό που καλύπτουν δύο βάρδιες από έξι νοσηλευτές η κάθε βάρδια και με τρεις ιατρούς.

Ο ένας ο ιατρός, όπως ανέφερε , είναι για την Μονάδα, ο άλλος αναλαμβάνει περιστατικά του εξωτερικού ιατρείου και ο τρίτος ιατρός την Διεύθυνση, άλλους ασθενείς που έχουν νεφρολογικά προβλήματα και τα εξωτερικά ιατρεία, επίσης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης, ήδη άρχισαν να βλέπουν και ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων. Πρόκειται για αρρώστους , όπως εξήγησε, που χρειάζονταν εξέταση.

Ο δρ. Γιουκάς ευχήθηκε να μην υπάρχει άλλος ασθενής ή επαγγελματίας υγείας του Τμήματος του θετικός στον κορωνοϊό.

Κάλεσε παράλληλα τους ασθενείς του Τμήματος του να τηρούν αυστηρά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, τις αποστάσεις, να φορούν μάσκα, να προσέχουν τη διατροφή τους, ώστε να μην χρειάζονται επείγον αιμοκάθαρση αλλά και να εφαρμόζουν το δρομολόγιο τους σπίτι, αιμοκάθαρση και αιμοκάθαρση σπίτι.

Επεσήμανε ακόμη, πως οι ασθενείς του Τμήματος Αιμοκάθαρσης πρέπει να είναι αυστηρά απομονωμένοι στο σπίτι τους και να αποφεύγουν τα αχρείαστα δρομολόγια.

Σημειώνεται πως στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης είχαν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό δύο νοσοκόμες και δύο ασθενείς .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ