ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:50
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Καρούσος: Βέλτιστο παράδειγμα λειτουργίας τα αεροδρόμια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχει ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στη Λεμεσό, αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών

Η χώρα μας αποτελεί ένα βέλτιστο παράδειγμα στον τρόπο που λειτουργούμε τα αεροδρόμια, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος αναμένει ότι η επιβατική κίνηση θα φτάσει τις 400 χιλιάδες τον Αύγουστο, με αυξητικές τάσεις τους επόμενους μήνες.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και κληθείς να αναφέρει κατά πόσο γίνονται δεύτερες σκέψεις, καθώς παρουσιάζονται αυξήσεις σε νέα περιστατικά κορωνοϊού, ο κ. Καρούσος είπε πως «με τον τρόπο που έχουμε ανοίξει και λειτουργούμε τα αεροδρόμια θωρακίζουμε την Κύπρο και μειώνουμε σημαντικά το ρίσκο να έχουμε κρούσματα από το εξωτερικό».

Υπενθυμίζοντας ότι μια χώρα ταξινομείται σε ανάλογη κατηγορία Α’ ή Β’ ή Γ’, καθαρά στη βάση επιδημιολογικών δεδομένων, ο κ. Καρούσος είπε πως δεν υπάρχει ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων, «γιατί τα αεροδρόμια μας είναι στημένα και λειτουργούν με τρόπο ώστε να μειώνουμε το ρίσκο».

«Αυτοί που πρέπει να κάνουν τις εργαστηριακές τους αναλύσεις με την άφιξη τους στην Κύπρο να τις κάνουν, υπάρχει σημαντικός αριθμός δειγματοληπτικών ελέγχων που μας βοηθά ακόμα περαιτέρω να μειώσουμε κι άλλο το ρίσκο και θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε. Τόνισε ότι «η χώρα μας αποτελεί ένα βέλτιστο παράδειγμα στο τρόπο που λειτουργούμε τα αεροδρόμια και βελτιωνόμαστε συνεχώς». Υπέδειξε ακόμη ότι λόγω ακριβώς του τρόπου που λειτουργούν τα αεροδρόμια μας, δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα που αντιμετωπίζουν τώρα άλλες χώρες, όπως η Ισπανία.

Αναφερόμενος στην συμπερίληψη του Ηνωμένου Βασιλείου στην κατηγορία Β’ από την 1η Αυγούστου, ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι αναμένεται σημαντική αύξηση στην επιβατική κίνηση τους επόμενους μήνες και σημείωσε πως αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways και η EasyJet, ήδη προγραμματίζουν περισσότερες πτήσεις. «Τα στατιστικά τα οποία είχαμε ανακοινώσει είναι μέσα στους στόχους μας. Είχαμε πει ότι τον Ιούλιο υπολογίζαμε 180,000 επιβατική κίνηση, η οποία σημαίνει και αναχωρήσεις και αφίξεις, ενώ τον Αύγουστο ο στόχος είναι γύρω στις 400,000 επιβατική κίνηση και τον Σεπτέμβριο ακόμα περισσότερο», συμπλήρωσε.

Έχουμε περίπου 6,000 επιβάτες την ημέρα και αυτή η τάση αυξάνεται και όσες περισσότερες χώρες ταξινομούνται σε κατηγορία Α’ ή κατηγορία Β’, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται και η επιβατική κίνηση στην Κύπρο, είπε ο Υπουργός Μεταφορών. Υπενθύμισε πως με το άνοιγμα των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο «όσοι είναι Κύπριοι και μόνιμα διαμένοντες έχουν την επιλογή να το δηλώσουν στο Cyprus Flight Pass ότι θα κάνουν την εργαστηριακή ανάλυση με την άφιξη τους στην Κύπρο, ενώ οι υπόλοιποι, δηλαδή οι τουρίστες, θα πρέπει να κατέχουν αυτήν την εργαστηριακή ανάλυση εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ