ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 17:29
30°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Κολιού: «Πρόβλημα όχι μόνο στη Λεμεσό - Αυστηρότερα μέτρα και σε άλλες πόλεις»

Της Άντρης Θρασυβούλου

Η εισήγηση της δρ Μαρίας Κολιού

Θα εισηγηθεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα και σε άλλες πόλεις εκτός από τη Λεμεσό η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δρ Μαρία Κολιού.Αυτό ανέφερε μιλώντας στην «Κ», σημειώνοντας ότι εστίες μετάδοσης του ιού υπάρχουν και σε άλλες πόλεις και το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται μόνο στη Λεμεσό. Ένα από τα μέτρα τα οποία θα εισηγηθεί η ίδια, είναι ο περιορισμός των ατόμων σε συναθροίσεις.

Σύμφωνα με την κ. Κολιού, εκεί όπου είναι δύσκολο να ελεγχθούν και να τηρηθούν οι αποστάσεις είναι τα πάρτυ όπου συναθροίζονται αρκετά άτομα τονίζοντας ότι θα πρέπει να λάβουμε άμεσα προληπτικά μέτρα.

Σε σχέση με το πως διαμορφώνεται επιδημιολογικά η κατάσταση στην Κύπρο και τον αριθμό των 25 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, η κ. Κολιού ξεκαθαρίζει ότι δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής επιδείνωση της κατάστασης. Όπως εξήγησε η ίδια, αναμένεται σχετικά επιδείνωση σε ότι αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων ωστόσο χρειάζεται να περάσει μία εβδομάδα ώστε να διαφανεί εάν τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, αποδίδουν. Η κ. Κολιού εξηγεί ότι σε σχέση τα κρούσματα που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες, δεν συνδέονται άμεσα με την τρέχουσα περίοδο καθώς ένα άτομο που κόλλησε τον ιό θα είχε συμπτώματα πριν από επτά ημέρες ενώ παράλληλα γίνεται και ιχνηλάτηση. Άρα οι επόμενες ημέρες θα καταδείξουν την ακριβή εικόνα. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ