ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Να ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις για βιωσιμότητα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για λάθη και παραλείψεις του Υπουργείου Υγείας, του ΟΚΥπΥ και του ΟΑΥ κάνουν λόγο ΠΙΣ και ΠΑΣΥΚΙ

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) καλούν την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε εκείνες τις αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

Σε σημερινή συνεδρία του ΠΙΣ και της ΠΑΣΥΚΙ συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της Αυτονόμησης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και τα προβλήματα που τα ταλανίζουν, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «πέρα από την ανησυχία και τις διαπιστώσεις για την κατάσταση, τα λάθη και τις παραλείψεις Υπουργείου Υγείας , ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ, ήταν κοινή διαπίστωση ότι η ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η λειτουργία των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων δεν μπορεί να καθορίζεται στα πλαίσια του οικονομικού ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς αφού ως συνέχεια του Κράτους τα Δημόσια Νοσηλευτήρια έχουν υποχρέωση να παρέχουν υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας που εμπίπτουν στις αυτονόητες υπηρεσίες ενός κοινωνικού κράτους και αυτή η ιδιαιτερότητα θα έπρεπε και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στους οποιουσδήποτε σχεδιασμούς, λέει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ