ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:52
10°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Νοσοκομείο Αθαλάσσας: Πρώτα master plan και μετά προσφορές

Του Γιάννου Λύτρα

Εντός της εβδομάδας, το Τμ. Δημοσίων Έργων αναμένεται να καταθέσει το σχέδιο έργου στο Υπουργείο Υγείας

Τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, ήρθαν ξανά στο προσκήνιο την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις προειδοποιήσεις της ΠΑΣΥΝΟ για ενδεχόμενο λήψης δυναμικών μέτρων. Η «Κ» ασχολήθηκε επισταμένα με τα κακώς έχοντα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, με την δημοσίευση φωτογραφιών, οι οποίες απεικονίζουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, καθώς και ρεπορτάζ. Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες, με σκοπό, το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου κτηρίου που θα στεγάσει τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αθαλάσσας.

Πηγή με γνώση του θέματος, μιλώντας στην «Κ», ανέφερε ότι ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, βρίσκεται σε συνεννόηση, ενώ έχει πραγματοποιήσει και συναντήσεις με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, για την εξέλιξη του θέματος και το πρωί της Τρίτης 25/02 έχουν προγραμματισμένη κοινή επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αθαλάσσας. Μάλιστα, εντός της εβδομάδας, είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του σχεδίου έργου από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το οποίο έχει ολοκληρώσει την σύνταξή του. Με βάση το master plan του νέου έργου, θα προχωρήσουν στην συνέχεια και οι διαδικασίες για τις προσφορές. Όπως πληροφορούμαστε, στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας, είναι η οικοδόμηση του νέου κτηρίου του νοσοκομείου Αθαλάσσας, η αναβάθμιση του ΤΑΕΠ του Μακαρείου Νοσοκομείου και του Τμήματος Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Προειδοποιήσεις νοσηλευτών

Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, προειδοποιούσε με ενδεχόμενο λήψης μέτρων, κάτι το οποίο θα συζητηθεί στην γενική συνέλευση της Συντεχνίας στις 3 Μαρτίου. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, μιλώντας στην «Κ», εξέφρασε την κούραση των νοσηλευτών, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας των κακών κτηριακών, ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλά και των κακοτεχνιών. Παράλληλα, τόνισε και το πρόβλημα της υπερπληρότητας του νοσοκομείου Αθαλάσσας, το οποίο φιλοξενεί σήμερα πέραν των εκατό ασθενών, υπερβαίνοντας τον αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει. Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, Ανδρέα Ανδρέου, ο οποίος, ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ικανοποίησή του, για το γεγονός ότι έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις προς την σωστή κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ