ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:04
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Παρουσιάστηκε η τ/κ επιδημιολογική έκθεση στη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι Τ/κ αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που δημιουργούνται από το γεγονός ότι χρειάζεται η διενέργεια εξετάσεων PCR τις τελευταίες 72 ώρες για τις διελεύσεις

Η επιδημιολογική έκθεση για την κατάσταση στα κατεχόμενα σε σχέση με τον κορωνοϊό παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη συνάντηση της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη συνάντηση, η οποία κράτησε περίπου μια ώρα, συμμετείχαν οι ειδικοί που ετοίμασαν την έκθεση και απαντήθηκαν ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τα μέλη της ε/κ κοινότητας.

Η συντονίστρια των Τεχνικών Επιτροπών, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμαντί είπε ότι τα μέλη της τ/κ πλευράς στην Επιτροπή ήγειραν το θέμα του ανοίγματος του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Οι Τ/κ αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που δημιουργούνται από το γεγονός ότι χρειάζεται η διενέργεια εξετάσεων PCR τις τελευταίες 72 ώρες για τις διελεύσεις, ιδιαίτερα για τους οδηγούς ταξί, δημοσιογράφους και όσους μεταβαίνουν στις ελεύθερες περιοχές στο πλαίσιο του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή αλλά και για όσους φθάνουν στις ελεύθερες περιοχές αεροπορικώς και επιθυμούν να μεταβούν στα κατεχόμενα.

Η κ. Σαμαντί δήλωσε επίσης ότι, υπό το φως των παρόμοιων επιδημιολογικών δεδομένων και στις δύο κοινότητες, εκφράστηκαν απόψεις υπέρ της χαλάρωσης των κριτηρίων που απαιτούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία στα σημεία διέλευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ