ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

ΠΙΣ: Η αδράνεια ενισχύει το κύμα φυγής ιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι Ιατροί καλούν ΟΚΥπΥ και Υπουργείο Υγείας να «σηκώσουν μανίκια»

Ευθύνες στο Υπουργείο Υγείας και στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας επιρρίπτουν ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και η ΠΑΣΥΚΙ, σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, αναγκάζοντας τους ιατρούς να τα εγκαταλείπουν. Με ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ καλεί Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ να «σηκώσουν» μανίκια και να εργαστούν προς επίλυση αυτών των προβλημάτων, ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα και στους ασθενείς.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για λάθη ή/και παραλείψεις εκ μέρους του ΟΚΥπΥ και σε συνδυασμό με «τη στάση που τηρεί το Υπουργείο Υγείας, οδηγούν σε επιδείνωση αυτών των προβλημάτων, με αρνητικό αντίκτυπο σε ασθενείς και ιατρούς.». Ως εκ τούτου, ο ΠΙΣ εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του ως προς αυτά τα προβλήματα και το πώς αυτά θα επιλυθούν.

«Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα σοβαρά αυτά προβλήματα, για τα οποία προειδοποιούσε ο ΠΙΣ αλλά και η ΠΑΣΥΚΙ», προσθέτει, «δεν επιλύονται ούτε με επικοινωνιακά τεχνάσματα ούτε με πρόχειρες λύσεις». Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος καλεί «ΟΚΥπΥ και Υπουργείο Υγείας να «σηκώσουν επιτέλους μανίκια» και να εγκύψουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα σε αυτά τα ζητήματα».

Ακολούθως, τονίζεται ότι «η αδράνεια τους οδηγεί σε ενίσχυση του κύματος φυγής ιατρών και η στάση τους αποδεικνύει αδυναμία στη διαχείριση της σοβαρής υποστελέχωσης και υπολειτουργίας των ΤΑΕΠ αλλά και άλλων ζωτικής σημασίας τμημάτων των κρατικών νοσηλευτηρίων.
Οι πρόχειρες τακτικές τους, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στα κρατικά νοσηλευτήρια και ταυτόχρονα οδηγούν σε εξαντλητικά όρια τους ιατρούς».

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, στο τέλος της ανακοίνωσής του, υπογραμμίζει ότι «συμμερίζεται τις ανησυχίες της ΠΑΣΥΚΙ και στηρίζει τα αιτήματα και τις εισηγήσεις της. Ταυτόχρονα θέτει με αυστηρότητα, ΟΚΥπΥ και Υπουργείο Υγείας προ των ευθυνών τους». Παράλληλα, εκφράζεται η πάγια θέση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, δηλαδή, η αναδιάρθρωση των κρατικών νοσηλευτηρίων, μέσω ορθολογικής αυτονόμησης η οποία αποτελεί τη βασική προϋπόθεση της οικονομικής και λειτουργικής βιωσιμότητας του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ