ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:08
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Πλήρη συναντίληψη Κυβέρνησης – ασθενών για το ΓεΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Απόλυτα ικανοποιημένοι με την συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσαν μέλη της ΟΣΑΚ

Ικανοποίηση για τις πρώτες εκατό ημέρες λειτουργίας του ΓεΣΥ εξέφρασαν Κυβέρνηση και οργανωμένοι ασθενείς, με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή της φιλοσοφίας του συστήματος, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πλήρη συναντίληψη» με την Κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΑΚ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου. Σε δηλώσεις αμέσως μετά, ο κ. Ιωάννου είπε ότι η συνάντηση διευθετήθηκε κατόπιν αιτήματος της ΟΣΑΚ, με αφορμή τις πρώτες εκατό ημέρες λειτουργίας του ΓεΣΥ, ενώ αναφέρθηκε στην ικανοποίηση των ασθενών για τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

«Προβλήματα υπάρχουν, τα γνωρίζουμε» είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι ο Σύνδεσμος Ασθενών τα βιώνει καθημερινά και ως εκ τούτου οφείλουμε να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις τους. Γενικά υπάρχει μια ικανοποίηση για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του ΓεΣΥ, ειδικά όσον αφορά τα φάρμακα και τα κλινικά εργαστήρια, συνέχισε ο Υπουργός. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, υπάρχουν κάποια προβλήματα όσον αφορά τους προσωπικούς γιατρούς, ενώ ο ΟΑΥ είναι ενήμερος για όλα αυτά και προβαίνει συνεχώς σε αναβαθμίσεις του λογισμικού, καθώς και σε άλλες βελτιώσεις. Είπε ακόμη ότι την προηγούμενη εβδομάδα του δόθηκε ο σχεδιασμός και για διάφορες άλλες ενέργειες, οι οποίες θα γίνουν στις επόμενες 30-40 ημέρες για να ξεπεραστούν διάφορα προβλήματα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ Μάριος Κουλούμας ανέφερε ότι «όσον αφορά την αλλαγή της φιλοσοφίας και της αρχιτεκτονικής του συστήματος, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Και εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μας διότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το έχει δηλώσει» αυτό. Είπε εξάλλου ότι είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, η οποία διεξήχθη σε «ένα κλίμα πλήρους συναντίληψης, τόσο όσον αφορά τα πεπραγμένα, όσο και το τΙ πρέπει να γίνει».

Ακόμη ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος Ασθενών κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας ικανοποίηση για τις πρώτες εκατό ημέρες εφαρμογής του ΓεΣΥ, το οποίο, όπως είπε, «έχει αγκαλιαστεί από τον Κύπριο πολίτη, από τον Κύπριο ασθενή». Ο κ. Κουλούμας συνέχισε, λέγοντας ότι δεν παραγνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν, το σημαντικό όμως είναι να υπάρχουν μηχανισμοί οι οποίοι εντοπίζουν τα προβλήματα και τα επιλύουν «και αυτό με ικανοποίηση δηλώνω ότι γίνεται». Ανέφερε ότι τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο ΟΑΥ είναι πρόθυμοι να ακούσουν και να επιλύσουν προβλήματα.

Παράλληλα έκανε λόγο για αποφασιστικότητα και προσήλωση του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας στη μεγάλη, όπως είπε, μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας και στη φιλοσοφία της, την οποία χαρακτήρισε «ασθενοκεντρική» και η οποία, όπως είπε, θα δώσει στον Κύπριο πολίτη ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. «Προχωράμε μπροστά. Για εμάς οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή και τροποποίηση της νομοθεσίας πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει όλοι να συστρατευθούν στην επιτυχία της μεταρρύθμισης, στην επίλυση των προβλημάτων», είπε.

Για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων, ο κ. Κουλούμας ανέφερε ότι θα πρέπει και εκεί όλοι να συστρατευθούν και να δουλέψουν για την επιτυχία της, καθώς η αυτονόμηση θα προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στο ΓεΣΥ. Φεύγουμε από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απόλυτα ικανοποιημένοι είπε ο κ. Κουλούμας και εξέφρασε καταληκτικά τη στήριξη της Ομοσπονδίας στην επιτυχία της μεταρρύθμισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ