ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:25
34°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Πολύζος: Προσπάθεια για αυτονόμηση νοσηλευτηρίων μέχρι το καλοκαίρι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε σχέση με τους κυβερνητικούς γιατρούς, ο κ. Πολύζος είπε ότι κάνει διάλογο κάθε εβδομάδα μαζί τους

Τεράστια προσπάθεια για αποτελέσματα μέχρι το καλοκαίρι καταβάλλει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Νικόλαος Πολύζος.

«Ο ΟΚΥπΥ κάνει μια τεράστια προσπάθεια από την 1η Ιανουαρίου 2019 να οργανωθεί πρώτα καλύτερα και μετά να αυτονομηθεί και από το Υπουργείο αλλά κυρίως να αυτονομήσει τις διευθύνσεις», σημείωσε.
 
Έχουμε, συνέχισε, τρεις περιφέρειες  - Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό - με νοσοκομεία στην κάθε περιφέρεια και με πολλά κέντρα υγείας ανά περιφέρεια. Και φυσικά έχουμε, σημείωσε, και τις υπόλοιπες υπηρεσίες, ασθενοφόρα, ψυχιατρικά κλπ, αλλά «θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε και να προγραμματίσουμε καλύτερα αυτές τις υπηρεσίες και να συντονίσουμε το προσωπικό με καλύτερους τρόπους διοίκησης».
 
«Και το κυριότερο αυτό που περιμένει από εμάς ο Κύπριος πολίτης, πολύ σύντομα εγώ θα έλεγα το καλοκαίρι οπωσδήποτε πριν από το τέλος του χρόνου να βελτιώσουμε όποιες από τις υπηρεσίες μπορούμε», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τους κυβερνητικούς γιατρούς, ο κ. Πολύζος είπε ότι κάνει διάλογο κάθε εβδομάδα μαζί τους. «Έχω αρχείο όλων των επιστολών τους κι όλων των απαντήσεων που δίνω», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως έχει κάνει διάλογο τουλάχιστον δύο μηνών «και διορθώσαμε ότι μπορούσαμε να διορθώσουμε μέσα στα πλαίσια του νόμου. Δεν είμαστε ιδιωτικός οργανισμός. Έγιναν αυτές οι βελτιώσεις και τα συμβόλαια είναι στα χέρια τους».
 
Είπε πως άνοιξε ένας δεύτερος κύκλος διαλόγου την προηγούμενη εβδομάδα με τους κυβερνητικούς γιατρούς. «Τους ενημέρωσα και προφορικά και γραπτά ότι κάθε Παρασκευή στις τρεις περιφέρειες θα γίνονται συναντήσεις για τα οργανογράμματα για τον οργανισμό του κάθε νοσοκομείου. Να διατάξουμε σωστά τα τμήματα και τον κόσμο και τις κλίνες και όλα», ανέφερε.
 
Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο κ. Πολύζος, θα υπάρξουν 300 προσλήψεις «και τα γραφεία μας κατακλύζονται από εκατοντάδες ανθρώπους που δίνουν την αίτηση τους. Είναι φιλόδοξα αυτά τα σχέδια να γίνουν μέχρι το τέλος Μαΐου. Και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και ζητούμε την συμπαράσταση όλων προφανώς και με διάλογο», συμπλήρωσε.
 
Το ΓεΣΥ, κατέληξε ο κ. Πολύζος, είναι άμεση αναγκαιότητα να εφαρμοστεί πια, και προς τούτο θα βοηθήσουμε όλοι μεταξύ των οποίων και ο ΟΚΥπΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ