ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος ΠΙΣ: Δεν μας εκπλήσσει η διάγνωση του Νίκου Νουρή

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ έκανε λόγο για σοβαρά προβλήματα ανεπάρκειας

ΚΥΠΕ

Δεν μας εκπλήσσει η διάγνωση του κ. Νίκου Νουρή, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο οποίος σημείωσε πως θα ήταν καλό να ανατρέξουν πίσω στα γραπτά υπομνήματα που είχε θέσει ο Σύνδεσμος και ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή και Αντιπρόεδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Νουρή, ο οποίος έκανε λόγο για «σοβαρά προβλήματα επιχειρησιακής ανεπάρκειας, τα οποία με βεβαιότητα θα δημιουργήσουν δυσλειτουργία στους γιατρούς, στους φαρμακοποιούς, στα κλινικά εργαστήρια αλλά πολύ περισσότερο στους ασθενείς», ο κ. Αγαθαγγέλου ανέφερε ότι «κανένας δεν βλέπει με χαιρεκακία το οποιοδήποτε πρόβλημα», ωστόσο, πρόσθεσε πως ο ΠΙΣ απαιτεί «μέσα στις επόμενες μέρες να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ, γιατί έχουμε να κάνουμε με ζωές».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι νομοθεσίες είναι εκεί, τα χρονοδιαγράμματα έχουν τεθεί. Δεν σηκώνει αναβολή ο Κύπριος ασθενής και ο Κύπριος φορολογούμενος έχει πληρώσει, για να έχει άρτιες υπηρεσίες υγείας και αναμένει υψηλές προσδοκίες από αυτές τις αναβαθμισμένες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και αλίμονο αν αρχίσουμε να λέμε στο λαό ότι κάποια φάρμακα ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί», είπε.

Όπως πρόσθεσε «όλα αυτά είναι θέματα που αφορούν τη ζωή του ασθενούς», συμπληρώνοντας ότι «δεν σηκώνει αναβολές και προχειρότητες».

«Το είχαμε τονίσει ότι θα παραμείνουμε βαθιά προσηλωμένοι στους στόχους και τη δημόσια αποστολή του ΠΙΣ να εποπτεύει και να διασφαλίσει την άρτια υπηρεσία υγείας στους ασθενείς και εύχομαι ότι μέσα από αυτές τις διαγνώσεις, που έχει κάνει πριν ακόμα την εφαρμογή του ΓεΣΥ ο κ. Νουρής, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη ψήφιση των συγκεκριμένων νομοσχεδίων και είχε κατ’ ιδίαν συμμετοχή ο ίδιος στις ενημερωτικές συναντήσεις από τον ΟΑΥ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αφορά το όλο σχεδιαστικό πλαίσιο της εφαρμογής», είπε.

Ανέφερε ότι είναι άξιο απορίας «πως έστω και τη δωδεκάτη έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκεί που προκύπτουν θέματα είναι στις βασικές πτυχές της λειτουργίας, που είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, άρα η διαθεσιμότητα φαρμάκων, είναι προσβασιμότητα και η καταχώρηση όλων των υπηρεσιών, η διευκόλυνση των ασθενών σε όλα τα επίπεδα πρωτοβάθμιας αλλά ενδονοσοκομειακή φροντίδας».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X