ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:20
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Ρήξη υπ. Υγείας με ΠΑΣΥΚΙ στην δημόσια υγεία

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

24ωρη απεργία στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών – προειδοποιούν με επέκταση των μέτρων οι γιατροί

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται, οι κυβερνητικοί γιατροί με το υπουργείο Υγείας με αφορμή τη στελέχωση του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών αλλά και τη φυγή ιατρών. Οι όποιες προσπάθειες για αποτροπή του συγκρουσιακού κλίματος έπεσαν στο κενό με αποτέλεσμα, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) να προχωρά σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις Πρώτες Βοήθειες των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Τα απεργιακά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή στις 7 η ώρα το πρωί Τρίτης και θα ολοκληρωθούν 24 ώρες μετά. Ωστόσο το πιο ανησυχητικό είναι πως η ΠΑΣΥΚΙ εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, εάν η 24ωρη απεργία δεν έχει αποτελέσματα. Πηγές από το χώρο της ΠΑΣΥΚΙ έλεγαν στην «Κ» πως η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί τελείωσε και από τούδε και στο εξής οι κυβερνητικοί γιατροί δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν διαιώνιση της παρούσας κατάστασης. Οι ίδιες πηγές μας ξεκαθάριζαν πως εάν δεν υπάρξουν εξελίξεις, η ΠΑΣΥΚΙ θα επανέλθει με νέα δυναμικά μέτρα μετρά μετά από μία μικρή ανάπαυλα. Από το πρωί Τρίτης τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των δημοσίων νοσηλευτηρίων θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, δίνοντας προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά και παραπέμποντας τα υπόλοιπα σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Τι ζητά η ΠΑΣΥΚΙ

Οι κυβερνητικοί ιατροί κατηγορούν υπουργείο Υγείας και Ο.Κ.Υπ.Υ για την υποστελέχωση των Πρώτων Βοηθειών. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΥΚΙ από τις Πρώτες Βοήθειες έχουν αποχωρήσει 16 ιατροί, χωρίς να έχει καλυφθεί το κενό που έχει προκληθεί. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο Ο.Κ.Υπ.Υ το μόνο που έπραξε ήταν η αγορά υπηρεσιών από 4 με 5 ιατρούς. σε τριμηνιαία βάση. «Το Υπουργείο Υγείας έλαβε από σειρά ετών προειδοποιήσεις για την αναμενόμενη φυγή ιατρών από τα Δημόσια Νοσηλευτήρια αλλά δυστυχώς κινητοποιήθηκε πολύ αργά και μόνο μετά την εξαγγελία δυναμικών μέτρων» αναφέρεται από πλευράς ΠΑΣΥΚΙ.

Ο υπουργός Υγείας

Η κατάσταση που θα δημιουργηθεί από αύριο στο χώρο των Πρώτων Βοηθειών, έχει προκαλέσει ενόχληση στο υπουργείο Υγείας, πηγές του οποίου λένε πως ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ικανοποίησε το αίτημα των κυβερνητικών ιατρών για το καθεστώς ασφαλείας του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών. Ωστόσο στο υπουργείο Υγείας γίνεται κατανοητό πως ο Ο.Κ.Υπ.Υ καθυστέρησε στην πρόσληψη ιατρών λόγω των πολύπλοκων διαδικασιών. Προς αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί το υπουργείο κινείται στην κάλυψη των κενών εντός και εκτός Κύπρου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Kατάφερε και παλι να κάνει τη ζημιά του στην Υγεία, το ΑΚΕΛ μέσω του Κούμα, προέδρου της ΠΑΣΥΚΙ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ