ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 15:59
18°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Κατ'αρχήν συμφωνία ιδιωτικών νοσοκομείων και ΟΑΥ

Newsroom K

Οι απαιτούμενες εγγυήσεις, διευκρινίσεις και στοιχεία θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν μέχρι τέλος Ιανουαρίου

Ο ΠΑΣΙΝ αποφάσισε την κατ' αρχήν αποδοχή του μνημονίου συναντίληψης ως βάση διαπραγμάτευσης με το κάθε νοσηλευτήριο ξεχωριστά.

Όπως είναι εις θέση να γνωρίζει η «Κ», η απόφαση αυτή λήφθηκε υπό την προϋπόθεση να δοθούν οι ζητούμενες εγγυήσεις από το κράτος, καθώς και διευκρινίσεις και στοιχεία από τον ΟΑΥ μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Από πλευράς ΠΑΣΙΝ αναφέρεται πως οι απαιτούμενες εγγυήσεις, διευκρινίσεις και στοιχεία θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν με τις αρμόδιες αρχές από συσταθείσα επιτροπή του, εντός τους επομένης εβδομάδας, δηλαδή 13 - 17 Ιανουαρίου.

Το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ ΟΑΥ και ΠΑΣΙΝ ώστε να ενταχθούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στο ΓεΣΥ κατά τη δεύτερή του φάση που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου 2020, παρουσιάστηκε ενώπιον των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων προ 20 ημέρου και συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Βάσει του μνημονίου, η πληρωμή του κάθε ιδιωτικού νοσηλευτηρίου θα είναι προϊόν που θα προκύπτει από τον όγκο εργασίας του κάθε νοσηλευτηρίου που παρουσίασε το 2018, του κύκλου εργασιών του αλλά και των αμοιβών των ιατρών του. Η σταθερή τιμή μονάδας ορίζεται στην φόρμουλα ως «base rate» και ο προκαθορισμένος όγκος εργασίας ως «case mix». Η βασική τιμή μονάδας (Base rate) του κάθε νοσοκομείου πως θα ορίζεται όμως; Θα προκύπτει από τον καθαρό κύκλο των εργασιών του κάθε νοσηλευτηρίου, με προστιθέμενες τις αμοιβές των ιατρών, και αυτό το άθροισμα θα πολλαπλασιάζεται επί 92,5%. Έπειτα, όλος ο αριθμητής, θα διαιρείται με το «case mix» του κάθε νοσηλευτηρίου. Ο προκαθορισμένος όγκος εργασίας (case mix) καθορίζεται ως ο όγκος εργασίας που είχε το κάθε νοσηλευτήριο κατά το 2018, αυξημένος όμως κατά 10%.

Η «Κ» είχε γράψει από τον Οκτώβριο για τις προσπάθειες ένταξης των μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ, για τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και για τις ξεχωριστές συναντήσεις με κάθε ένα από αυτά.

Αρκετά από αυτά θέλησαν να διαψεύσουν τις όποιες πληροφορίες για μελλοντική ένταξή τους στο ΓεΣΥ.

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάνου χαιρέτησε απόφαση του ΠΑΣΙΝ η οποία όπως τόνισε, αποτελεί μια θετική εξέλιξη στην πορεία για την υλοποίηση της 2ης φάσης του ΓεΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ