ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Υγεία

Υπ. Υγείας: Τι ισχύει για όσους έχασαν το ραντεβού τους

Newsroom K

Τι αναφέρει το Υπουργείο

Διευκρινίσεις σχετικά με το εμβολιαστικό πλάνο για τις μικρότερες και μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες έδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει, λόγω πολλών ερωτημάτων σχετικά με το άνοιγμα της Πύλης Εμβολιασμού για τις μεγαλύτερες ηλικίες, τονίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα προχωρήσει το εμβολιαστικό πλάνο με τις πιο κάτω ηλικίες όπως συμβαίνει ήδη. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες θα δίνεται η ευκαιρία σε τακτική βάση (θα ανακοινώνεται εκ των προτέρων) σε ηλικιακές ομάδες να προγραμματίζουν το ραντεβού τους, εάν δεν το έχουν πράξει.

Συνεχίζοντας το Υπουργείο επισημαίνει πως ο λόγος που ακολουθείται η πρακτική αυτή, εκτός από το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, είναι για να εξελιχθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και να δοθεί η ευκαιρία και σε μικρότερες ηλικίες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Παράλληλα, συνυπολογίζεται το δεδομένο ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες είχαν ήδη αρκετές ευκαιρίες να διευθετήσουν ραντεβού. Για παράδειγμα, ένα άτομο 70 ετών είχε τη δυνατότητα 5 φορές για να προγραμματίσει ραντεβού κατά προτεραιότητα με την ηλικιακή του ομάδα, στη συνέχεια με τους 69+, τους 67+, τους 66+, τους 64+ και τους 61+.

Επομένως, προτρέπονται οι πολίτες που έχουν πρόσβαση στην Πύλη κατά προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση, να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους με τα διαθέσιμα εμβόλια. Καθυστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη συνεπάγεται σε καθυστέρηση στην επάνοδό μας στην κανονικότητα, καταλήγει το Υπουργείο Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ