ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 20:53
26°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Ζητούνται εθελοντές για ερευνητικό πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος

Δελτίο Τύπου

Πρόκειται για μια μέθοδο η οποία έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για ερευνητικούς όσο και για κλινικούς σκοπούς τα τελευταία 30 χρόνια

Το Κέντρο Διακρανιακής Μαγνητικής Διέγερσης ανακοινώνει την έναρξη του ερευνητικού του προγράμματος «Επαναληπτική Διακρανιακή Μαγνητική Διέγερση ως Θεραπευτική Επιλογή για την Διακοπή του Καπνίσματος» και ζητά εθελοντές στην έρευνα για την επίδραση της διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης στην μείωση επιθυμίας για κάπνισμα, διεγείροντας μια περιοχή η οποία συνδέεται με την εθιστική συμπεριφορά του καπνίσματος. Η έρευνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Γνωστικής Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ στην Ολλανδία, και χρηματοδοτείται από το Κέντρο Διακρανιακής Μαγνητικής Διέγερσης Κύπρου. Η έρευνα πραγματοποιείται στο Κέντρο Διακρανιακής Μαγνητικής Διέγερσης, στην Λάρνακα.

Τι είναι η Διακρανιακή Μαγνητική Διέγερση;

Η διακρανιακή μαγνητική διέγερση είναι μια μέθοδος η οποία έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για ερευνητικούς όσο και για κλινικούς σκοπούς τα τελευταία 30 χρόνια, και οι επιδράσεις της έχουν μελετηθεί μέσα από εκατοντάδες έρευνες. Μέσω ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής, δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο που στέλνει μαγνητικούς παλμούς με μικρής τάσης ρεύμα στο συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου σας, επηρεάζοντας την δραστηριότητα του.

Κριτήρια Συμμετοχής:

(α) άτομα υγιή, που είναι καπνιστές νικοτίνης και που επιθυμούν να σταματήσουν το κάπνισμα
(β) άτομα άνω των 18 ετών
(γ) μη ύπαρξη εθισμού σε άλλες ουσίες (πέρα από νικοτίνη και καφείνη)
(δ) μη ύπαρξη ξένων μεταλλικών αντικειμένων (μέσα ή κοντά) στο κεφάλι

Τι επιτυγχάνετε με την συμμετοχή σας:

- την ενδεχομένη σημαντική μείωση επιθυμίας για κάπνισμα στην προσωπική σας προσπάθεια για διακοπή του καπνίσματος
- στην συμβολή σας για ανάπτυξη αποτελεσματικών πρωτοκόλλων για την διακοπή του καπνίσματος
- στην συμβολή σας για την επιστημονική διεύρυνση γνώσης σχετικά με τους μηχανισμούς που εμπλέκονται σε συστήματα εξάρτησης στο επίπεδο του συστήματος του εγκέφαλου

Αν ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο research@cyprusrtms.com ή στο 99430330, για να κριθεί η καταλληλότητά σας και για να προγραμματίσετε τις επισκέψεις σας στο Κέντρο μας.

*Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει λάβει ηθική έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ