ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:14
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Τραγωδία στην Κλαυδιά: Αλλαγή δεδομένων από τον 23χρονο

Newsroom K

Διαφοροποίησε πλήρως του ισχυρισμούς του

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες η κράτηση του 23χρονου, αδελφού της άτυχης Μαρίας Χάρπα, η οποία έπεσε νεκρή από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι, μέσα στο σπίτι της, από όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο αδελφός της. Ο 23χρονος που παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας την Πέμπτη (14/5), φαίνεται ότι στην τρίτη κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ, διαφοροποίησε πλήρως του ισχυρισμούς του.

Η διαφοροποίηση στις καταθέσεις του

Θυμίζουμε ότι, από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε στους ανακριτές ότι επρόκειτο για ατύχημα, αφού υποστήριξε ότι ενώ καθάριζε το G3 του, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να χτυπήσει στο κεφάλι την αδελφή του. Αρχικά είχε αναφέρει ότι, την ημέρα που σημειώθηκε η τραγωδία, είχε παρουσιαστεί ως έφεδρος στην Εθνική Φρουρά και ότι δεν γνώριζε ότι λόγω κορωνοϊού είχαν αναβληθεί η δραστηριότητες.

Στην τελευταία του κατάθεση, όπου διαφοροποίησε τους ισχυρισμούς του, είπε ότι είχε μεταβεί σε κοίτη του ποταμού Τρέμυθου και είχε σταθμεύσει στο σημείο με το όχημα του για αρκετές ώρες. Ισχυρίστηκε επίσης ότι πήγε και σε σταθμό καυσίμων στο Αλεθρικό για να φουσκώσει τα ελαστικά του αυτοκινήτου του. Σημειώνεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες οι εξετάσεις της Αστυνομίας ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Από την βαλλιστική εξέταση που έγινε στο μοιραίο όπλο, διαφάνηκε ότι υπέστη όντως εμπλοκή, ωστόσο αναμένεται να εξεταστεί ξανά.

Κατά την διάρκεια των εξετάσεων, οι ανακριτές παρέλαβαν το όχημα της άτυχης Μαρίας Χάρπα, το οποίο εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα μπροστινά φρένα του οχήματος ήταν κομμένα κακόβουλα, πιθανόν με πένσα ή κόφτη.Ενώπιον δικαστηρίου την Πέμπτη (14/5) ο ανακριτής επεσήμανε ότι ο 23χρονος ύποπτος, είναι απόφοιτος της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου το 2015 από τον κλάδο Μηχανολογίας με ειδικότητα Μηχανικής Αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος φέρεται να παραδέχθηκε πως αυτός ήταν που έκοψε τα φρένα στο όχημα της αδελφής του, την ίδια ημέρα της τραγωδίας, ωστόσο η Μαρία Χάρπα, δεν έτυχε να το χρησιμοποιήσει. Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, το έπραξε ως αντίποινα, γιατί ο ίδιος βρήκε τα λάστιχα του δικού του οχήματος ξεφούσκωτα και πίστεψε ότι το έκανε η αδελφή του λόγω προστριβών που είχαν μεταξύ τους.

Νέες καταθέσεις και αναπαράσταση της σκηνής

Η Αστυνομία αναμένεται να συνεχίσει να λαμβάνει καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου, αλλά και από την μονάδα που υπηρετούσε ως έφεδρος. Επίσης, ο ύποπτος αναμένεται εκ νέου να προχωρήσει σε υποδείξεις σκηνών μετά την διαφοροποίηση των ισχυρισμών του και να ανακριθεί ξανά.Αναμένεται να γίνει αναπαράσταση της σκηνής, ενώ αναμένεται και ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων. Σημειώνεται ότι αναμένεται να γίνει αίτημα για άρση του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας.

Η νεκροτομή

Θυμίζουμε ότι σε αυτοψία που διενήργησαν στη σκηνή οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ο θάνατος της άτυχης Μαρίας, επήλθε από διαμπερές τραύμα στο κεφάλι, συνεπεία πυροβολισμού. Από την νεκροτομή, αναμένονταν «απαντήσεις» ως προς την πορεία που ακολούθησε η σφαίρα προτού καταλήξει στο κεφάλι της 21χρονης. Σύμφωνα με τα ευρήματα από την Ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, ο θάνατος της άτυχης 21χρονης, προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Σημειώνεται ότι η νεκροτομή, κατέδειξε την πορεία της σφαίρας.  Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η σφαίρα ρίχθηκε από κοντινή απόσταση και από πλάγια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ