ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:39
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Λεμεσός: Στο δικαστήριο οι πιστοί που «κλειδώθηκαν» στην εκκλησία

Newsroom K

Δεν εκδόθηκε εναντίον τους εξώδικο πρόστιμο

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής (24/4) εντοπίστηκαν 14 από τα πρόσωπα που την προηγούμενη ημέρα, βρέθηκαν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων, στην Ερήμη και στην θέα των αστυνομικών, κλειδώθηκαν εντός ενώ στην συνέχεια κάποιοι εξ' αυτών, διέφυγαν.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι αριθμός πιστών θεάθηκε να διαφεύγει με τα πόδια από το σημείο

Τα δεκατέσσερα πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς και αναμένεται να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου. Τα αδικήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν, θα αφορούν τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία αναζητά κι άλλα πρόσωπα σχετικά με την υπόθεση.

Η υπόθεση

Στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων, στην Ερήμη βρισκόταν από τις 9:00 το πρωί της Πέμπτης (23/4) αστυνομική δύναμη, έπειτα από πληροφορία ότι πραγματοποιείτο λειτουργία, στην παρουσία ιερέα και πιστών. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της δύναμης, με τον ιερέα να βγαίνει έξω από την εκκλησία και να συνομιλεί με τους αστυνομικούς. Αφότου έγιναν οι απαιτούμενες συστάσεις, ο ιερέας καταγγέλθηκε.

Οι πιστοί για αρκετές ώρες αρνούνταν να βγουν έξω, ωστόσο η αστυνομία μετά από έρευνα που έκανε εντός του ναού δεν εντόπισε κανέναν από αυτούς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 20 οχήματα βρίσκονταν έξω από το Μοναστήρι, κάτι το οποίο προκάλεσε ερωτήματα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι αριθμός πιστών θεάθηκε να διαφεύγει με τα πόδια, εγκαταλείποντας στο χώρο τα οχήματά τους. Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται ενώ θα διερευνηθούν και οι πινακίδες των οχημάτων έτσι ώστε να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες. Σημειώνεται ότι καταγγέλθηκε και ο ιερέας από τα μέλη της Δύνημης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ