ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:07
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

85χρονη το νέο κρούσμα - Γιόρτασε τα γενέθλιά της με άλλα άτομα

Newsroom K

Τα κρούσματα στις ελεύθερες περιοχές ανήλθαν στα 918

Στα 918 ανήλθε ο αριθμός των κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές, μετά την ανακοίνωση ακόμη 1 κρούσματος από την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας την Τρίτη 19/05.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, λίγο πριν την εφαρμογή της Β’ φάσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων στις 21 Μαΐου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, η κυβέρνηση αποφάσισε την απόσυρση του νομοσχεδίου των κρατικών εγγυήσεων.

Οι εξελίξεις της ημέρας:

21:09 - Κανένα νέο κρούσμα από 108 ελέγχους στα κατεχόμενα

Δεν βρέθηκε κανέναν νέο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα την Τρίτη, όπως ανέφερε ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί. Σε γραπτή δήλωση του κ. Πιλλί αναφέρεται ότι τις τελευταίες 24 ώρες διενεργήθηκαν 108 έλεγχοι χωρίς να εντοπιστεί κάποιο κρούσμα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 108, ενώ κανένας ασθενής δεν νοσηλεύεται στα κατεχόμενα.

20:00 - Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το μοναδικό επιβεβαιωμένο περιστατικό που ανακοινώθηκε την Τρίτη 19/05 αφορά σε ηλικιωμένη γυναίκα, 85 ετών, η οποία γιόρτασε πρόσφατα τα γενέθλιά της, στην παρουσία άλλων επτά ατόμων. Μάλιστα, όλα τα άτομα τα οποία βρίσκονταν στην συνάθροιση, θα ερευνηθούν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών, για να διαπιστωθεί αν κάποιος εξ αυτών μετέδωσε τον ιό στην ηλικιωμένη, καθώς και αν υπάρχουν κι άλλα άτομα μολυσμένα.

18:00 - Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,882 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκε 1 κρούσμα του ιού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα, το κρούσμα εντοπίστηκε από σύνολο 276 εργαστηριακές εξετάσεις που διεκπεραιώθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

- Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διεκπεραιώθηκαν 123 διαγνώσεις,
- Από το πρόγραμμα ελέγχου 20,000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, είχαμε αποτέλεσμα για 461 εργαστηριακές εξετάσεις,
- Από ιδιωτική πρωτοβουλία ολοκληρώθηκαν 387 εργαστηριακές διαγνώσεις,
- Από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 114 διαγνώσεις,
- Από τα δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, ολοκληρώθηκαν 5 εργαστηριακές εξετάσεις,
- Από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, είχαμε αποτέλεσμα από 2 δείγματα, και
- Από τον έλεγχο 20,000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, διεκπεραιώθηκαν 514 εργαστηριακές διαγνώσεις.
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 918.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα και των σημερινών διαγνωστικών εξετάσεων. Οι σχεδόν μηδενικοί αριθμοί επιβραβεύουν τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε σαν χώρα και σαν κοινωνία τους τελευταίους δύο μήνες. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η εξαίρετη επιδημιολογική εικόνα μάς επιτρέπει να προχωρήσουμε από μεθαύριο στη δεύτερη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Η Επιστημονική Επιτροπή εκφράζει ευαρέσκεια και επαναλαμβάνει την έκκληση να διαφυλάξουμε πάση θυσία αυτό που έχουμε επιτύχει όλο αυτό το διάστημα.

Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ

Παγκόσμια, ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 4,925 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι τις 321,000. Ταυτόχρονα, όμως 1,930 εκατομμύρια άτομα έχουν αναρρώσει πλήρως.

Στην Κύπρο, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 3 άτομα. Το ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκε παράλληλα και ένα εξιτήριο Διασωληνωμένοι παραμένουν τρείς ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Επίσης, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής.

Στην πατρίδα μας τα νέα καθημερινά είναι θετικά. Παγκόσμια όμως υπάρχει μια τεράστια κινητοποίηση για αντιμετώπιση της πανδημίας. Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εργάζονται εντατικά για να κατανοήσουν τον ιό και με βάση αυτό να αναπτύξουν δυνητικές θεραπείες, εμβόλια, και άλλες τεχνολογίες για αντιμετώπιση των συνεπειών της νόσου.

Στόχος αυτής της ερευνητικής δραστηριότητας είναι η ανάπτυξη όχι μόνο αποτελεσματικών θεραπειών, αλλά και θεραπειών προσιτών και διαθέσιμων σε όλα τα μέρη του κόσμου. Η ανάγκη ορθολογικής και δίκαιης κατανομής όλων των πόρων τόσο σε εθνικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η πανδημία αυτή, μάς δίδαξε ότι η επένδυση στην υγεία δεν είναι απλά η σωστή επιλογή, είναι και η έξυπνη επιλογή. Ο πυρήνας του Συστήματος Υγείας πρέπει να ενισχυθεί ακόμα κι αν η προσοχή είναι σήμερα στραμμένη στη νόσο COVID-19.

15:37 - O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης με την επιστημονική ομάδα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

15:36 - Infographics: Αναθεωρημένα στοιχεία για την πορεία του ιού στην Κύπρο

14:42 - Υπ. Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η πρόταση για εξετάσεις κορωνοϊού σε ομάδες πληθυσμού

14:38 - Έτοιμο το Υφυπουργείο Τουρισμού για άνοιγμα της Κύπρου στις 15 Ιουνίου

14:32 - Τσιούτης: Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2021, θα λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας

14:24 - Προδρόμου: Διευκολύνσεις στους γονείς στον δημόσιο τομέα

13:54 - Επιδότηση επιτοκίων το Plan B αντί κρατικών εγγυήσεων

13:40 - ΥΠΟΙΚ: Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις

11:47 - ΠΟΕΔ: Σοβαρότατες ελλείψεις πριν την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία

11:22 - Συνεχίζεται η δειγματοληψία σε επιχειρήσεις ενόψει της 2ης φάσης χαλάρωσης

11:05 - #PoliticsBlog Η έξοδος από τα χαρακώματα και η άγρια κόντρα για τις εγγυήσεις

11:02 - Συνολικά 4 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

10:37 - 18 πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

08:18 - 50 άτομα υποβλήθηκαν σε εξέταση κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου

07:50 - Σε 19 καταγγελίες πεζών και οδηγών προχώρησε η Αστυνομία

07:09 - Πάφος: Ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο επειδή φοβούνται να χρησιμοποιήσουν κλιματιστικά

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ