ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Μαρία Κυρατζή στην «Κ»: Από Οκτώβριο αλλαγές στην κοινωνική ευημερία

Newsroom K

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αλλά δεν δέχομαι να μιλάμε για ανίκανους λειτουργούς, λέει η διευθύντρια των ΥΚΕ Μαρία Κυρατζή

«Οι Υπηρεσίες κλείνουν 70 χρόνια λειτουργίας και δεν έτυχαν ενός εκσυγχρονισμού πέραν μεμονωμένων προσπαθειών», λέει η διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας Μαρία Κυρατζή, σε συνέντευξή της στην «Κ» σημειώνοντας πως στη διαδρομή αρυών των χρόνων άλλαξαν πολλά σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά προβλήματα. Σημειώνει πως το σύστημα χρήζει εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης και σημειώνει πως αναμένονται αλλαγές από τον Οκτώβριο. Αρνείται πως περιπτώσεις κρύβονται κάτω από το χαλί και πως επικρατεί νόμος σιωπής στο τμήμα της, ενώ για τις επικρίσεις που δέχονται οι λειτουργοί της σημειώνει πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά δεν δέχεται να μιλούν για ανίκανους λειτουργούς.

-Πού αποδίδεται η εσωστρέφεια των ΥΚΕ; Ένας νόμος της σιωπής που κυριαρχεί;

-Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) είχαν επιλέξει να μην συζητούν δημόσια. Ο λόγος ήταν η διαφύλαξη προσωπικών ευαίσθητων στοιχείων και για λόγους δεοντολογίας. Εκείνο που συνήθως ζητείται είναι η λεπτομερής αναφορά σε στοιχεία που δεν είναι δυνατό να δοθούν προς τα έξω. Το ζητούμενο σήμερα, είναι η εξοικείωση του κόσμου στο τι προσφέρουν οι Υπηρεσίες, πρακτική που οι Υπηρεσίες δεν επιδίωξαν αφενός για τους πιο πάνω λόγους και αφετέρου διότι μόλις καταλάγιαζε η κρίση από κάποιο περιστατικό δεν υπήρχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Το τελευταίο χρονικό διάστημα καταβάλλεται προσπάθεια να μιλήσουμε για τις Υπηρεσίες με εξωστρέφεια, που είναι και ένα από τα κύρια ζητήματα της αναδιάρθρωσης των ΥΚΕ.

Διαβάστε την συνέντευξη στην Άντρη Θρασυβούλου και τον Απόστολο Κουρουπάκη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ