ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κύπρος

Μαζικοί έλεγχοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κύριος σκοπός των ελέγχων αυτών, είναι η αξιολόγηση του επιπέδου συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η κ. Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου

Διενέργεια μαζικών ελέγχων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ανά τομέα δραστηριότητας, έχει ξεκινήσει το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στο πλαίσιο των καθηκόντων της.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, κύριος σκοπός των ελέγχων αυτών, είναι η αξιολόγηση του επιπέδου συμμόρφωσης των επιχειρήσεων αυτών με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ), ενώ επιμέρους σκοποί αποτελούν η αξιολόγηση των πρακτικών που υιοθετούνται και η καταγραφή των διαδικασιών που εφαρμόζονται.

Οι έλεγχοι αυτοί εντάσσονται στο γενικό πλαίσιο ελέγχου συμμόρφωσης συγκεκριμένων κλάδων του ιδιωτικού τομέα με τον ΓΚΠΔ και αφορούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο, οι οποίες καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου. Διαχωρίζονται σε έλεγχο νομιμότητας και τεχνικό έλεγχο, και διενεργούνται με τη συμπλήρωση, από τις ελεγχόμενες οντότητες, ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Με το πέρας των ελέγχων και την ανάλυση των αποτελεσμάτων, αναμένεται να υπάρξει μια ασφαλής εικόνα για το επίπεδο συμμόρφωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία θα μεταφερθεί καθηκόντως στην κοινωνία, όπως αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ